Lectură de 2 minute

15 Nov 2022 - Știri și Noutăți

URSUS contribuie cu 1% din vânzări pentru protejarea habitatului urșilor din Munții Făgăraș

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Ursus contribuie cu 1% din valoarea vânzărilor produselor URSUS Premium, în ediție limitată, realizate în perioada noiembrie 2022 - ianuarie 2023, către Fundația Conservation Carpathia, pentru a susține protejarea atât a habitatului urșilor din Munții Făgăraș, cât și a comunităților locale. Demersul se desfășoară sub îndemnul „Ascultă ursul din tine și fă bine” și este parte din ambiția URSUS de a se implica în proiecte de responsabilitate socială.

Sursa foto: URSUS Facebook/ desprealcool.ro

Parteneriatul dintre URSUS și Fundația Conservation Carpathia a venit ca răspuns la o situație reală, care a luat amploare în ultimii ani. Din cauza diminuării habitatului urșilor (pusă pe seama despăduririlor și a extinderii imobiliare), atât aceștia, cât și populația din zonă au de suferit. Prin campania „Ascultă ursul din tine și fă bine”, URSUS și Fundația Conservation Carpathia își propun să contribuie la restabilirea echilibrului natural și la menținerea biodiversității valoroase a Munților Făgăraș.

La finalul campaniei, suma va fi redirecționată către Fundația Conservation Carpathia pentru a fi investită în acțiuni concrete de sprijinire a populației din zonă. Pentru a crește gradul de conștientizare privind acestă cauză, inițiativa va fi susținută și de o schimbare temporară de ambalaj, realizată în premieră de brandul URSUS – consumatorii vor recunoaște cu ușurință berile URSUS Premium ediție limitată deoarece imaginea logo-ului emblematic a fost înlocuită cu cea a ursului brun carpatin.

Consumatorii vor fi ținuți la curent cu toate detaliile legate de inițiativa „Ascultă ursul din tine și fă bine” pe site-ul dedicat campaniei – ursus.ro/pentruursi și pe paginile de social media ale brandului.

Istoria berii URSUS a început în anii 1878 în Cluj, unde a fost produsă pentru prima dată, iar de la nivel local, a început apoi să fie distribuită la nivel național în 1995. În prezent, din gama extinsă URSUS mai fac parte: specialitățile URSUS Retro Carpatin, URSUS Black Grizzly, URSUS Cherry Lager Cireșar și URSUS fără alcool.

Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Kozel, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry, alături de marca de cidru Kingswood. În prezent, Ursus Breweries deține 3 fabrici de bere: în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din Asahi Europe & International.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  URSUS contribuie cu 1% din vânzări pentru protejarea habitatului urșilor din Munții Făgăraș