Lectură de 2 minute

05 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Ursus Breweries o numește pe Alina Bulgariu în funcția de vicepreședinte financiar

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Alina Bulgariu este noul vicepreședinte financiar al Ursus Breweries. Ea s-a alăturat echipei executive începând cu data de 1 octombrie 2021, după ce a ocupat funcția de chief financial officer al Intersnack.

Alina are o experiență de peste 25 de ani în industria FMCG. Și-a început cariera alături de Coca-Cola HBC, unde a deținut diverse funcții în departamentul financiar. Apoi, în 2000, a făcut trecerea către Japan Tobacco International, în rolul de finance manager, ulterior devenind finance director. În 2007 a preluat rolul de chief financial officer al companiei Altex, iar în ultimii 13 ani Alina a făcut parte din board-ul Intersnack, având funcția de chief financial officer. Înainte de a se alătura echipei Ursus Breweries responsabilitățile ei au acoperit și aria de business controlling pentru Europa Centrală și de Est.

„Sunt încântată să mă alătur unei echipe puternice, precum cea a Ursus Breweries, liderul pieței berii în România. Mă bucur că voi avea ocazia să cunosc îndeaproape o afacere cu branduri românești și internaționale apreciate de români. Aștept cu nerăbdare să contribui la creșterea companiei, alături de colegii din echipa departamentului financiar, care au deja rezultate solide”, a declarat Alina Bulgariu.

Afacerile Ursus, parte din grupul Asahi Breweries Europe, au crescut în pandemie și au trecut de pragul de două miliarde de lei, dar profitul s-a diminuat. Producătorul de bere, care deține, printre altele, mărcile Timișoreana, Ursus, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Pilsner Urquell, Ciucaș, Stejar și Azuga, a angajat aproape 60 de noi persoane în 2020.

Ursus Breweries este un producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry, Viper Hard Seltzer, St. Stefanus, alături de marca de cidru Kingswood. În prezent, Ursus Breweries deține trei fabrici de bere: în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca. Din 2017, Ursus Breweries face parte din Asahi Europe & International.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ursus Breweries o numește pe Alina Bulgariu în funcția de vicepreședinte financiar