Lectură de 3 minute

02 Jul 2024 - Știri și Noutăți

Unul dintre cei mai mari producători de ambalaje din România vrea să se extindă în Europa Centrală și de Est

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul INATECH anunță afaceri de 8,5 milioane de euro și o creștere ușoară pe toate diviziile în 2023, într-un context economic ușor incert, în care consumul general a fost temperat. Cele mai mari creșteri ale INATECH au fost înregistrate pe segmentul de exporturi, prin care vizează o extindere mai accelerată în Europa Centrală și de Est în următorii ani.

Sursa foto: Inatech

Grupul INATECH, din care fac parte diviziile INATECH Packaging (furnizor de soluții complete pentru ambalare), iFOAM AG (producător de ambalaje customizate) și ISOTECKLINE (furnizor de materiale izolatoare profesionale), a înregistrat o creștere organică de 7% a businessului în 2023 față de anul anterior, aproape de obiectivele setate, păstrând ritmul de creștere anual. Cea mai mare parte din business, în proporție de 80%, este reprezentantă de vânzările B2B, iar sursa principală a creșterii celor trei divizii a inclus dezvoltarea soluțiilor personalizate, capabile să se adapteze și să scaleze în funcție de dimensiunea și cerințele afacerii fiecărui client.

Compania a înregistrat creșteri privind cererea de ambalaje și de echipamente de ambalare, produse care sunt tot mai căutate de firme din numeroase domenii. Ca volum de vânzări de ambalaje, industria e-commerce reprezintă cea mai mare parte din vânzări, de 20%, sector pentru care INATECH a diversificat oferta de soluții pentru ambalare. Totodată, numărul de clienți a crescut cu 25% față de anul precedent.

Activitatea de export a grupului continuă să crească, în special în Bulgaria și Ungaria, dar și în Germania, Austria și Republica Moldova.

Cele mai vândute produse în 2023 au fost ambalajele din hârtie și carton, având loc o schimbare a cererii și o reorientare către produse mai prietenoase cu mediul. De asemenea, a crescut cererea pentru foliile cu bule de aer eco-friendly, produse 100% din materie primă reciclată. În ansamblu, 2023 a fost caracterizat de un interes pentru soluții complete de ambalare, adaptate fiecarui business, în contextul în care firmele din România apelează tot mai des la furnizori care pot oferi o gamă largă și diversificată de ambalaje rezistente și echipamente de ambalare pentru a eficientiza procesul de achiziție și a optimiza costurile.

În 2024, grupul INATECH mizează pe creșterea cotei de piață prin diversificarea și dezvoltarea portofoliului de produse, pe încheierea de parteneriate cu noi lideri internaționali, cu scopul de a oferi cele mai bune soluții de ambalare pentru industriile vizate și pe identificarea oportunităților de creștere în domenii precum e-commerce, industria farmaceutică și retail.

În 2023, INATECH a intrat pe segmentul de reciclare și prelucrare a deșeurilor din plastic pentru producerea de materie primă de tip granulă reciclată, necesară pentru protecția produselor, ca parte din strategia de sustenabilitate a întregului grup.

Fondat în 2010, grupul INATECH, din care fac parte INATECH Packaging (divizia de ambalaje), ISOTECKLINE (divizia de izolații pentru construcții) și iFOAM AG (linia de productie a ambalajelor personalizate), este o prezență importantă în industriile de packaging și construcții din România, cu o gamă completă de produse și constant diversificată, numărând în prezent peste 5.000 de coduri unice în portofoliu. Cu depozite atât în Domnești, Ilfov, cât și în Oradea, Bihor (CTP Cargo Terminal), INATECH deservește piețele din Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Germania și Austria. Segmentul de export reprezintă 10% din business.

Citeste si:
Retailul are nevoie de personal: oferă funcții remote și angajează oameni entry level
Retailul are nevoie de personal: oferă funcții remote și angajează oameni entry level

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Unul dintre cei mai mari producători de ambalaje din România vrea să se extindă în Europa Centrală și de Est