Lectură de 2 minute

17 Sep 2020 - Știri și Noutăți

Under Armour disponibilizează 600 de angajați la nivel global

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Under Armour, producător și retailer de încălțăminte sportivă, anunță că va concendia aproximativ 600 de angajați din forța sa de muncă globală din cauza epidemiei de coronavirus. 

Compania estimează că va suporta taxe de aproximativ 235 de milioane de dolari pentru concedieri și până la 135 de milioane de dolari pentru rezilierea contractelor și alte costuri de disponibilizări. Planul de restructurare a Under Armour, anunțat în luna aprilie, va costa compania cu 75 de milioane de dolari mai mult decât se estimase inițial, iar compania estimează acum un cost total între 550 și 600 de milioane de dolari, scrie Business of Fashion.

Under Armour a declarat că se așteaptă ca majoritatea concedierilor să aibă loc până la sfârșitul anului. În aprilie, compania a spus că va concedia temporar aproximativ 600 de lucrători la centrele sale de distribuție din SUA.

Retailul de modă, o victimă a pandemiei de COVID-19

Știrea vine în contextul în care la nivel mondial s-au anunțat deja mai multe concedieri în masă, de la unii dintre cei mai puternici retaileri din zona de modă și nu numai. Printre aceștia se numără mai mulți retailerii de fashion care închid magazine pe bandă rulantă, precum Nike, care a anunțat de curând că va renunța la o parte dintre angajați, după ce a avut pierderi de 790 de milioane de dolari din cauza pandemiei

Și Levi Strauss concediază 700 de angajați, după ce veniturile au scăzut cu 62% ca urmare a crizei de coronavirus. De asemenea, Marks&Spencer a concediat 950 de angajați din Marea Britanie.

Tot în UK, Debenhams concediază 2.500 de angajați, după ce în primăvară disponibilizase alte 4.000 de persoane. Pe lângă lista lungă de concedieri, proprietarul Zara a închis 1200 de magazine, H&M 170 de locații, iar Michael Kors și Versace au pus lacătul pe 170 de unități.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Under Armour disponibilizează 600 de angajați la nivel global