Lectură de 2 minute

07 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Un secol de produse Loewe: compania germană va lansa o expoziție specială

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

 Anul 2023 marchează o aniversare specială pentru marca germană Loewe: 100 de ani de existență. Fondată în 1923, Loewe s-a orientat către segmentul de lux și a jucat un rol decisiv în modelarea industriei electronice de larg consum de-a lungul deceniilor, stabilind repere în design, tehnologie și inovație.
 

Sursa foto: Loewe

Aniversarea va fi sărbătorită pe tot parcursul anului, începând cu 2 martie, prin inaugurarea expoziției speciale „100 de ani de istorie a designului Loewe”, la sediul central din Kronach. Pe parcursul anului aniversar vor urma multe alte evenimente și activități,

La un secol de la înființarea sa de către Siegmund și David Ludwig Loewe la Berlin, marca operează astăzi ca Loewe Technology GmbH în 42 de țări, unde este prezentă cu o gamă largă de produse TV și audio elegante, de înaltă calitate.Loewe este reprezentată de fabrica de tehnologie și de cei 200 de angajați, care lucrează în mare parte la sediul central din Kronach. Aici sunt create produsele emblematice, cu design sofisticat: atemporal, functional și minimalist.

Istoria mărcii Loewe este plină de repere impresionante: în 1931, împreună cu cercetătorul Manfred von Ardenne, Loewe a prezentat primul televizor complet electronic din lume, care a intrat în producție de serie în 1933. După deschiderea fabricii din Kronach în 1948, Loewe a impresionat lumea cu alte realizări de pionierat în televiziunea modernă și electronicele de larg consum. În 1951, de exemplu, Loewe a realizat modelul Iris, primul televizor produs în masă. În 1963, Loewe Optaport a adăugat mobilitate televizoarelor și, odată cu introducerea televiziunii color spre sfârșitul anilor 1960, le-a făcut să reprezinte realitatea cu și mai mare fidelitate. La începutul anilor 1980, Loewe a introdus o altă inovație pe piață - televiziunea stereo. După dezvoltarea Internetului, Loewe a prezentat primul Smart TV Xelos@Media, în 1997.

În îndelungata sa istorie, 2019 marchează începutul unei noi ere pentru companie: de când Aslan Khabliev a achiziționat Marca, Loewe este o companie de familie administrată de proprietar, Khabliev fiind atât proprietar, cât și CEO. La Loewe Technology GmbH sunt create în continuare produse sustenabile de înaltă tehnologie la sediul central din Kronach, Franconia Superioară. Loewe este mândră de ADN-ul companiei sale „Engineered & Made in Germany".

Din 2019, compania și-a făcut reintrarea pe piață cu peste 20 de produse noi în segmentul TV și audio.

Producția în Germania pe baza conceptului de artizanat permite un nivel ridicat de adaptabilitate: spre deosebire de producția de masă, Loewe se concentrează pe individualitatea și flexibilitatea conceptelor de produs.

O parte la fel de importantă din ADN-ul Loewe este sustenabilitatea: misiunea asumată de companie este să producă aparate cu design frumos, înaltă funcționalitate, moderne, atemporale și durabile. În plus, producția funcționează deja cu 100% energie electrică verde.

Citeste si:
Cum schimbă tehnologia felul în care muncim? Aflăm la HR 2.0- Piața muncii, între prudență și încetinire economică, organizat de Wall-Street.ro
Cum schimbă tehnologia felul în care muncim? Aflăm la HR 2.0- Piața muncii, între prudență și încetinire economică, organizat de Wall-Street.ro

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Un secol de produse Loewe: compania germană va lansa o expoziție specială