Lectură de un minut

10 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Un retailer spaniol și-a vândut toate magazinele din Brazilia pentru suma „simbolică” de 100 de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul spaniol de retail Dia a fost de acord să-și vândă afacerea în Brazilia la „prețul simbolic” de 100 de euro și să părăsească țara pentru a se concentra pe piețe mai profitabile, cum ar fi Spania și Argentina.

Sursa foto: DIA Supermercado

Managerul brazilian de active MAM, care aparține Banco Master, a cumpărat lanțul de supermarketuri din Brazilia, a declarat Dia în dosarul adresat autorității de reglementare a pieței de valori din Spania.

Compania spaniolă s-a angajat să transfere 39 de milioane de euro către unitatea sa din Brazilia înainte de vânzare. Vânzarea va determina Dia să înregistreze o depreciere de 101 milioane de euro, se spune în dosar. Tot Dia a declarat în martie că va închide peste 300 de magazine și trei depozite în Brazilia, în urma rezultatelor negative de anul trecut, notează ESM.

„De la sosirea sa în Brazilia în 2001, Grupo Dia a făcut o investiție și un efort puternic în țară care nu a obținut profitul așteptat, situație care a dus în cele din urmă la decizia de a ne concentra pe Spania și Argentina, unde Grupo Dia a obținut o poziție relevantă cu o strategie axată pe distribuția locală de alimente”, a transmis retailerul, într-un comunicat.

Finalizarea tranzacției este condiționată de primirea de către Dia a autorizației necesare de la entitățile financiare relevante pentru finanțarea sindicalizată.

Totodată, compania vinde active pentru a-și reduce datoria financiară netă. A spus anul trecut că va părăsi Portugalia, unde avea aproximativ 500 de supermarketuri. În acest sens, Auchan a finalizat recent achiziția operațiunilor Dia din Portugalia. Acordul, anunțat inițial în august 2023 și evaluat la 155 de milioane de euro, transferă proprietatea a 483 de magazine Minipreço către Auchan, adăugându-se celor 100 de magazine existente.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Un retailer spaniol și-a vândut toate magazinele din Brazilia pentru suma „simbolică” de 100 de euro