Lectură de un minut

20 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Un mare retailer francez și-a încheiat socotelile cu Spania. Compania a închis toate magazinele 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Pimkie pune își încheie socotelile cu Spania. Compania, care a schimbat proprietarul în luna martie a anului trecut, și-a închis întreaga rețea comercială din această țară, potrivit Pangea Retail, partenerul Pimkie în Spania. Pimkie a trecut printr-o restructurare majoră pe piața spaniolă în ultimii ani și, după ultima ajustare din 2022, avea mai puțin de douăzeci de magazine în țară.

Sursa foto: Pixabay

Închiderea din Spania face parte dintr-o restructurare globală a companiei. În martie 2023, filiala franceză a Lee Cooper și producătorii Kindy și Ibisler Tekstil au preluat compania prin intermediul vehiculului Pimkinvest, scrie moda.es.

Între timp, afacerea spaniolă se afla din 2021 în mâinile grupului german Young Fashion Group, care gestiona și magazinele Pimkie din Portugalia și Germania și canalul online din Cehia și Austria.

În Spania, restructurarea afacerii Pimkie a început în 2019, când Pimkie a pus în aplicare un program de disponibilizare pentru 89 de angajați și, în 2020, a închis fabrica de logistică din Granollers (Barcelona).

Pimkie a fost preluată de consorțiul Pinkinvest, format din Lee Cooper, Kindy și Ibisler Tekstil, la începutul anului 2023.

Pimkie a avut o cifră de afaceri de 194 de milioane de euro în 2020, în creștere de la 48,5 milioane de euro în 2019, potrivit ultimelor cifre disponibile. Până acum, compania avea o rețea de 426 de magazine în Spania, Franța și Germania.

Compania franceză are aproximativ 1.500 de angajați, dintre care 1.350 în Franța.

Pimkie a fost fondată în 1971 la Lille (Franța) de familia Mulliez și a ajuns în Spania în 1991. Până la vânzare, compania franceză a fost condusă, de la începutul anului 2022, de Philippe Favre, expert în restructurări.

Citeste si:
Cum să îți creezi un stil vestimentar extravagant, istorie și retail
Cum să îți creezi un stil vestimentar extravagant, istorie și retail

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Un mare retailer francez și-a încheiat socotelile cu Spania. Compania a închis toate magazinele