Lectură de 2 minute

20 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Un mare retailer britanic, în faliment după 90 de ani de existență. Câți angajați vor fi disponibilizați

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Wilko a fost fondat în 1930 și în anii 1990 a devenit unul dintre retailerii cu cea mai rapidă creștere din Marea Britanie. Însă, în ultimii ani, lanțul s-a confruntat cu o concurență puternică din partea rivalilor, printre care B&M, Poundland și Home Bargains.

 

 

Sursa foto: Pixabay

Discounterul britanic de produse nealimentare Wilko nu mai poate fi salvat: lanțul falimentar va dispărea de pe marile artere britanice după ce o ultimă încercare a proprietarului HMV, Doug Putman, de a salva 300 de magazine a eșuat, notează retaildetail.eu.

Lanțul de magazine Wilko, un punct de sprijin pentru High Street timp de decenii, a intrat în insolvență în august, după ce s-a confruntat cu numeroase pierderi. Retailerul deține aproximativ 12.500 de angajați și 400 de magazine.

Prin urmare, cele 400 de magazine se vor închide, iar cei 12.500 de angajați își vor pierde locurile de muncă în viitorul foarte apropiat. Retailerul a depus cererea de faliment în august, după care a început o căutare de potențiali cumpărători. În cele din urmă, însă, nimeni nu s-a oferit să păstreze marca Wilko.

Putman a sperat să mențină deschise 300 de filiale, dar oferta sa a eșuat deoarece costurile au crescut peste măsură. B&M, unul dintre competitorii săi, va prelua 51 de sucursale pentru a le transforma în formula proprie, iar Poundland este interesat de până la șaptezeci de magazine, potrivit BBC.

Grupul Pepco va achiziționa 71 de contracte de închiriere a magazinelor Wilko

Pepco Group, retailerul de tip discount, a încheiat un acord cu PwC pentru a achiziționa până la 71 de contracte de închiriere a magazinelor Wilko din Marea Britanie, informează ESM.

În cadrul acestei tranzacții, aceste magazine se vor alătura celor peste 800 de unități existente ale Poundland în Marea Britanie și vor fi comercializate până în al patrulea trimestru al anului 2023, a precizat compania.

Pepco a adăugat că speră să finalizeze cesionarea contractelor de închiriere la începutul toamnei și să redenumească magazinele cel mai devreme.

Citeste si:
ANGST, un cunoscut jucător din industria cărnii, a intrat în insolvență
ANGST, un cunoscut jucător din industria cărnii, a intrat în insolvență

Anunțul a fost făcut la o zi după ce sindicatul GMB a declarat că întregul lanț de 400 de magazine Wilko Homeware se va închide în octombrie, cu pierderea probabilă a tuturor celor 12.500 de locuri de muncă.

Unii retaileri, precum Dunelm și Toolstation, i-au îndemnat pe angajații Wilko să depună cereri de angajare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Un mare retailer britanic, în faliment după 90 de ani de existență. Câți angajați vor fi disponibilizați