Lectură de un minut

17 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Un mare lanț de supermarketuri a reușit să elimine toate pungile de cumpărături din plastic din magazinele sale 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Aldi USA a anunțat că și-a atins obiectivul de a elimina toate pungile de cumpărături din plastic din magazinele sale până la sfârșitul anului 2023, afirmând că este primul mare retailer american care face acest lucru. 

Sursa foto: Unsplash

Potrivit discounterului, această măsură va împiedica aproape 4.400 de tone de plastic să intre în circulație în fiecare an, ceea ce echivalează cu aproximativ 20 de Statui ale Libertății.

În plus, Aldi a anunțat, de asemenea, că intenționează să treacă complet la agenți frigorifici naturali în toate magazinele sale din SUA până la sfârșitul anului 2035. În prezent, Aldi utilizează agenți frigorifici ecologici în 600 de magazine din întreaga țară, scrie esm.com.

Retailerul a precizat că intenționează să implementeze o strategie de achiziție care să încorporeze soluția de refrigerare cea mai potrivită pentru fiecare climat în care își desfășoară activitatea, incluzând atât refrigeranți cu dioxid de carbon, cât și cu propan. Toate magazinele noi și cele remodelate vor avea în întregime agenți frigorifici ecologici.

Aldi operează în prezent peste 2.300 de magazine în SUA.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Un mare lanț de supermarketuri a reușit să elimine toate pungile de cumpărături din plastic din magazinele sale