Lectură de 2 minute

21 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Un brand ucrainean care producea rochii de mireasă s-a reprofilat și fabrică echipament militar

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Brandul de modă ucraineană Milla Nova, cunoscut pentru rochiile de mireasă, produce acum ținute pentru soldații și lucrătorii medicali din țară, în timp ce Rusia continuă să lanseze atacuri asupra Ucrainei, scrie CNN. 

Angajații Milla Nova, brand aflat în magazine dedicate mireselor din 50 de ţări, inclusiv SUA, Marea Britanie, Franţa şi China, au lucrat constant în ultimele două săptămâni pentru a onora comenzile internaționale de îmbrăcăminte, în timp ce au realizat echipament militar suplimentar.

„Pe lângă fericirea mireselor din întreaga lume, ne concentrăm pe salvarea țării noastre”, a spus Ulyana Kyrychuk, CEO-ul companiei, care este ferm hotărâtă să continue să susțină afacerea, în ciuda numeroaselor provocări care au apărut odată cu invazia Rusiei în Ucraina.

Fotografiile de la Milla Nova împărtășite cu CNN arată femei care tricotează plase militare și croitorese care cos hanorace din lână și veste de asalt în camuflaj tradițional al armatei. Lucrând cu rețeaua sa de furnizori, marca a reușit să-și aprovizioneze rapid materialele necesare pentru producție. Fondatoarea a declarat pentru CNN că au făcut deja 1.500 de articole militare.

Kyrychuk a spus că a început să pună în aplicare o serie de planuri înaintea invaziei Ucrainei de către Rusia și că se concentrează pe sprijinirea personalului ei. Mulți angajați fac călătorii lungi prin Liov, unde se află sediul companiei, pentru a ajunge la fabrici, făcând ore suplimentare pentru a ajuta la fabricarea echipamentelor militare. Kyrychuk a confirmat că toți angajații au fost plătiți în februarie.

Scopul meu principal ca CEO este să protejez oamenii și să le asigur ziua de mâine”, a spus CEO-ul, adăugând că aceștia sunt, de asemenea, pregătiți să accepte noi angajați din estul Ucrainei, care au devenit recent refugiați.

Citeste si:
Zara își redeschide magazinele din Ucraina după o absență de doi ani
Zara își redeschide magazinele din Ucraina după o absență de doi ani

Milla Nova are în prezent 600 de muncitori. Celor cu sediul în Lviv li s-a oferit opțiunea de a merge în Polonia, unde a fost înființat un atelier improvizat la Varșovia în urma invaziei. Până în prezent, 70 de angajați au fost evacuați în capitala Poloniei. Aproximativ 450 de angajați rămân în Lvov, în timp ce alții și-au făcut propriile planuri de a fugi în mediul rural sau din Ucraina. Cu o forță de muncă de 98% femei, dintre care multe sunt mame, relocarea de către companie a implicat mulți copii, mai scrie CNN.

Sursa foto: Facebook și Site Milla Nova

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Un brand ucrainean care producea rochii de mireasă s-a reprofilat și fabrică echipament militar