Lectură de 2 minute

05 Feb 2021 - Știri și Noutăți

Uber a cumpărăt cu 1,1 miliarde de dolari aplicația de livrare de băuturi alcoolice Drizly, care va fi integrată cu Uber Eats

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Uber a cumpărat aplicația de livrări de băuturi alcoolice Drizly pentru aproximativ 1,1 miliarde de dolari. Compania intenționează astfel să își extindă serviciile de livrare, care au crescut în perioada pandemiei.

Conform unei declarații citate de Reuters, Uber a menționat că achiziția Drizly îi va permite companiei să ofere bere, vin și băuturi spirtoase în majoritatea statelor americane în plus față de produsele alimentare, medicamentele pe bază de rețetă și colete, deja disponibile pentru livrare.

Măsurile de izolare impuse de pandemia COVID-19 în întreaga lume au accelerat serviciile Uber de livrare, obligând compania să se extindă în noi categorii de servicii. Veniturile din activitatea Uber Eats de livrare a produselor alimentare le-au depășit pe cele din cursele cu pasageri pentru prima dată în al doilea trimestru al anului 2020. Creșterea a fost alimentată pe fondul izolării persoanelor acasă, care a redus posibilitatea părăsirii locuințelor.

Drizly, care lucrează cu parteneri de retail în peste 1.400 de orașe din America de Nord, va deveni o filială deținută în întregime de Uber. Aplicația va fi integrată în platforma Eats, dar compania va păstra şi aplicaţia Drizly independentă.

Deși a refuzat să ofere detalii cu privire la cererea pe care o preconizează pentru vânzările de alcool, Uber a menționat că Drizly și-a crescut comenzile cu 300% anual.

În România, aplicația de livrare de mâncare Uber Eats s-a retras din iunie 2020, în condițiile în care fusese lansată abia din 2018.

În mai 2020 Drizly lansa Lantern, serviciu de livrare de cannabis, operațional în Boston și Detroit. Uber a spus că acesta nu face parte din tranzacție. Lantern comercializează produse cu marijuana, amestec de fumat pe bază de plante, inclusiv produse alimentare amestecate cu cannabis.

Citeste si:
Distribuitorul PPD Global își extinde portofoliul cu Fever-Tree, mixere pentru prepararea cocktailurilor
Distribuitorul PPD Global își extinde portofoliul cu Fever-Tree, mixere pentru prepararea cocktailurilor
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Uber a cumpărăt cu 1,1 miliarde de dolari aplicația de livrare de băuturi alcoolice Drizly, care va fi integrată cu Uber Eats