Lectură de un minut

25 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Tudor Manea, CEO eMAG: Am fost angajat la eMAG pentru că știam să conduc

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

CEO-ul eMAG a povestit, la retailArena, despre începuturile sale în companie, dar și despre ce ar face dacă ar demara un nou business.

Sursa foto: Ovidiu UDR/ retailArena 2023

Tudor Manea, CEO eMAG, a relatat la retailArena cum a ajuns să se angajeze în compania al cărei șef este acum. ”Am fost angajatul cu numărul 23”, și-a amintit el. ”Am mers la interviu, am zis că sunt IT-ist, știu programare, http. Directorul de atunci, Bogdan Vlad, unul dintre fondatorii eMAG, m-a întrebat dacă știu să conduc. Am zis că da. «Bravo, ești angajat!» Era o lipsă de curieri la acel moment.”

Actualul CEO al eMAG își amintește acele vremuri ca pe o perioadă ”romantică”. E-commerce-ul avea atunci rate de creștere uriașe, 30-40% de la un an la altul. ”Adăugai produse în gamă și vânzările veneau”. Unul dintre elementele esențiale ale creșterii, spune el, a fost acela că, în momente cheie, eMAG a venit cu servicii inovatoare. De pildă, cel mai mare blocaj era transportul, astfel că prin 2010 a devenit gratuit. Următorul pas a fost returul gratuit, urmat de extinderea perioadei de retur la 30 de zile, notează Wall-Street.ro.

”Pe vremuri vindeam predominant componente IT, acum vindem orice. Eram o companie de 23 de oameni dintre care jumătate și livrau, acum suntem o companie de 10.000 de angajați”, a afirmat Tudor Manea.

retailArena este organizat de retail.ro și wall-street.ro, având ca Online Commerce Partner pe FAN Courier, la categoria Gold Partners pe Mastercard, P3 Logistic Parks, WDP, eMAG, Penny, Lidl, dar și pe Altex, Offerista Group, httpool, Sameday, nhood, tbi bank, Mokka, Invest HK, Innnobyte, VIVO Mall, Hervis, Environ, IULIUS, Vodafone, Cometex și Payten ca Silver Partners, sponsori fiind Mavericks, ROPECO, e-Mobility Rentals, Tappy.ro, Tomra, Fepra, și 4pay.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tudor Manea, CEO eMAG: Am fost angajat la eMAG pentru că știam să conduc