Lectură de un minut

30 Aug 2017 - Știri și Noutăți

Kaufland a inaugurat un traseu pentru biciclete in Parcul National Vacaresti

Abonează-te pe  

Cu sprijinul companiei Kaufland, Asociatia Parcul Natural Vacaresti si BikeXpert Racing Team au reusit sa amenajeze un traseu de cicloturism si drumetie pe o distanta de 8 km, in Parcul Natural Vacaresti. Traseul se adreseaza bicicletelor echipate pentru terenuri accidentate si este permis adultilor, dar si copiilor insotiti de parinti. 

Ruta are o distanta de 8 km si se poate parcurge in 60 de minute. Aceasta este alcatuita din doua parti: poteca „belvedere” si poteca „printre balti”. Aceasta se desfasoara pe digul care imprejmuieste parcul, coborand in interior, pe potecile principale.

Accesul se poate face pe doua intrari:

  • Splaiul Unirii, nr. 168.
  • Strada Savinesti, rampa de intrare in parc.

Dan Barbulescu, directorul Asociatiei Parcul Natural Vacaresti a declarat: „Una dintre functiile cele mai importante ale Parcului Natural Vacaresti este cea de recreere. O recreere „sanatoasa” care include activitati precum sportul, plimbarea, observarea peisajului, relaxarea in aer liber si liniste. Biciclistii care vor patrunde in parc pe bicicleta vor avea de acum ocazia sa se bucure din plin de aceste servicii".

Pentru noi, Kaufland Romania, este o bucurie sa putem contribui la amenajarea si finalizarea primei piste de biciclete din primul parc natural urban din Romania. Impreuna cu partenerul nostru, Asociatia Parcul Natural Vacaresti, oferim bucurestenilor posibilitatea sa combine activitatile sportive cu experienta inedita de a petrece timp in natura urbana", a completat Anna-Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland Romania.

Programul Biciclesti in Vacaresti va continua prin organizarea unui concurs de mountain bike - Bucharest MTB Race, eveniment de tip XCO, in Parcul Natural Vacaresti, pe data de 4 noiembrie 2017.

De asemenea, pentru orice vizitator al parcului, sunt interzise activitatile care pot avea un impact negativ asupra asupra biodiversitatii: aprinderea de orice fel a focului (inclusiv fumatul), pescuitul, abandonarea deseurilor, ruperea sau distrugerea vegetatiei, eliberarea animalelor domestice de apartament, accesul cu mijloace de transport motorizate. Orice abatere se pedepseste conform legii.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland a inaugurat un traseu pentru biciclete in Parcul National Vacaresti