Lectură de 2 minute

27 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Tranzacție uriașă în retail: Carrefour preia operațiunile Cora din România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Carrefour a semnat un acord cu Grupul Louis Delhaize ce presupune preluarea activităților Cora din România, incluzând 10 hipermarketuri și 8 magazine Cora Urban, precum și preluarea celor aproximativ 2400 de angajați.

Sursa foto: Shutterstock.com

Această tranzacție va consolida prezența Carrefour în România, prin hipermarketurile și formatele de proximitate preluate în locații cheie; acestea vor fi transformate ulterior în magazine ale brandului Carrefour și adaptate formatelor sale.

Tranzacția este supusă aprobării de către autoritățile abilitate în domeniul concurențial și se așteaptă a fi finalizată până la sfârșitul anului 2023.

“Compania Carrefour este determinată să-și continue creșterea pe piața locală. Această achiziție contribuie la rețeaua noastră cu două formate principale - hipermarketuri și magazine de proximitate. Prin acest proces vom adăuga 10 noi hipermarketuri pentru o acoperire națională cât mai bună. Îmi propun să asigur o tranziție cât mai bună pentru toate părțile implicate - de la noii noștri colegi, furnizori sau viitori clienți”, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Cora România face parte din grupul franco-belgian Louis Delhaize. Prezent pe piața românească din 2003, brandul operează 10 hipermarketuri în București și în marile orașe, magazinele de proximitate cora Urban și platforma de e-commerce cora.ro, pe care sunt listate peste 40.000 de produse.

Carrefour România are peste 400 de magazine din țară. Carrefour susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Cooperativa Agricolă Vărăști, Deschidem Vinul Românesc și Creștem România BIO, în cadrul căreia a introdus în premieră în România, eticheta “în conversie la bio”. Carrefour România operează în România prin patru entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operațional SRL și Supeco Investment SRL.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tranzacție uriașă în retail: Carrefour preia operațiunile Cora din România