Lectură de 3 minute

09 Sep 2020 - Știri și Noutăți

Tranzacție de 2 milioane de euro: grupul Altex a preluat Despec, distribuitor de produse IT&C

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Grupul Altex anunță finalizarea achiziției companiei Despec, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse IT&C din țară, în urma unei tranzacții de peste 2 milioane de euro. Prin achiziția realizată, Complet Electro Serv (CES), companie membră Grup Altex și unul dintre principalii producători și distribuitori de echipamente IT&C, electronice și electrocasnice din țară, preia 79% din părțile sociale deținute în Despec România, tranzacția fiind aprobată de Consiliul Concurenței în luna martie a anului acesta.

Integrarea Despec este în linie cu viziunea strategică a Grupului Altex din ultimii ani de consolidare a prezenței sale pe piața de distribuție de produse IT&C și birotică, prin optimizarea resurselor logistice și de transport, dar și prin extinderea gamei de produse și servicii pentru sectorul B2B.

Odată cu achiziția Despec, Grupul Altex își diversifică portofoliul de furnizori cu branduri internaționale precum: Brother, Canon, Hewlett-Packard, Lexmark, Minolta, Optoma, Socomec şi Verbatim. Mai mult, gama IT se extinde cu peste peste 2.400 produse din categoria echipamente de birou (imprimante inkjet, imprimante laser, scanere și medii de stocare) și accesorii (cartușe pentru imprimante, tonere etc.), destinate vânzării către reselleri, dar și în cele peste 120 de magazine Altex, la cele mai mici prețuri din România.

„Fie că ne adresăm segmentului B2C sau B2B, obiectivele noastre sunt acelea de a democratiza accesul la tehnologie, dar și de a răspunde nevoilor clienților şi schimbărilor din piață, venind constant cu noi alternative de produse și servicii integrate de înaltă calitate. Includerea Despec în rețeaua noastră este încă un pas strategic pe care îl facem pentru a rafina ofertele pentru clienți și pentru a ne consolida poziția pe piața locală de distribuție electro-IT, după achiziționarea RTC și realizarea joint-venture-ului cu Promate din ultimii doi ani.”, a declarat Dan Ostahie, CEO Altex România.

Acționarii Despec, printre care și directorul general Cristian Ciurea, vor ramane în continuare în companie pentru a susține integrarea optimă și creșterea acesteia ca parte a Grupului Altex.

,,Am ales să facem parte dintr-un grup precum Altex cu obiective similare cu ale noastre și cu o viziune progresistă la nivelul pieței românești. O astfel de formulă ne permite acum să atragem noi segmente de clienți către care venim și cu toată experiența noastră de peste 25 de ani în distribuția de produse și servicii IT&C.”, a Cristian Ciurea, director general Despec.

Tranzacția a fost asistată din partea Despec de PeliPartners, firma de avocatură cu o experiență de peste 25 de ani în fuziuni și achiziții, iar din partea Grupului Altex de D&B David şi Baias, societate de avocatură afiliată a PricewaterhouseCoopers în România.

În 2018, tot prin intermediul Complet Electro Serv (CES), Grupul Altex a înființat un joint-venture pentru a prelua brandul de accesorii IT&C, Promate. Anul acesta, Grupul Altex a achiziționat și RTC Proffice, lider în importul și distribuția produselor pentru birou și rechizitelor, diversificându-și portofoliul cu peste 100 de branduri internaționale și cu peste 5.000 de noi produse din gama birotică-papetărie.

Citeste si:
Arçelik lansează Beko Europe, după acordul cu Whirlpool Corporation
Arçelik lansează Beko Europe, după acordul cu Whirlpool Corporation

Complet Electro Serv (CES), companie românească parte a Grupului Altex, și-a consolidat în cei aproape trei decenii de activitate poziția de principal producător și distribuitor de echipamente IT&C, electronice și electrocasnice din România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tranzacție de 2 milioane de euro: grupul Altex a preluat Despec, distribuitor de produse IT&C