Lectură de un minut

24 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Tranzacție între italieni: Angelini Holding a preluat Famecccanica Data

Otilia Caloian

Abonează-te pe  

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Angelini Holding Italia preia Famecccanica Data Italia, ambele companii având operațiuni și în România.

La nivel mondial, activitatea Grupului Angelini este structurată pe șase paliere: produse farmaceutice, parfumerie și îngrijire a pielii (frumusețe), produse de îngrijire personală, produse de întreținere a țesăturilor și de îngrijire casnică (prin societatea Fater), producția și comercializarea vinurilor fine, mașini pentru producția și ambalarea produselor de unică folosință de igienă (prin societatea Fameccanica), alimente pentru copii (prin intermediul unui joint-venture cu Hero Group).

În România, Grupul Angelini activează prin intermediul a două subsidiare: Angelini Pharmaceuticals România S.R.L., activă pe segmentul produse farmaceutice, şi Fater Central Europe S.R.L., activă pe segmentul îngrijire personală, produse pentru întreținerea țesăturilor și produse de îngrijire casnică.

Fameccanica are ca obiect principal de activitate fabricarea de produse industriale, mașinării. Fameccanica deține controlul administrativ și corporativ al Fameccanica Group - centru de dezvoltare și proiectare a tuturor platformelor tehnologice Fameccanica pentru fabricarea de mașinării inovatoare.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tranzacție între italieni: Angelini Holding a preluat Famecccanica Data