Lectură de 3 minute

28 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Cafea transportată sustenabil: Producătorul de cafea Atinkana aduce în Europa boabele de cafea cu ajutorul navelor cu vele

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Producătorul de cafea Atinkana anunța schimbări pentru a-și reduce amprenta de carbon. Boabele de cafea sunt transportate cu nave cu vele peste Atlantic către Europa, iar livrarea la destinația finală este asigurată de camionul cu hidrogen de la Gebrüder Weiss.

Sursa foto: Atinkana

Producătorul de cafea Atinkana urmărește o viziune centrată pe sustenabilitate: pe termen lung, își propune să restaureze structura originală a pădurii virgine din Columbia și să îmbunătățească fertilitatea solului. Compania elvețiană finanțează acest proiect prin cultivarea de cafea, cacao și a unei diversități de fructe în Sierra Nevada, Columbia.

Plantele sunt cultivate într-un ciclu natural, cu aproape nicio emisie produsă, datorită metodelor de recoltare și prelucrare manuală. Pentru fiecare kilogram de cafea vândut de Atinkana, compania plantează doi copaci în Columbia.

Pentru a realiza transportul de 8.500 de kilometri până în Europa cât mai sustenabil posibil, producătorul se bazează pe mijloace de transport ecologic: boabele de cafea sunt transportate cu nave cu vele peste Atlantic până la Amsterdam, apoi cu camionul până la Antwerp și ulterior cu trenul până la Basel. De acolo, Gebrüder Weiss livrează boabele de cafea la uzina de prăjire, folosind camionul său cu hidrogen.

Sunt necesare aproximativ 10 săptămâni pentru ca două nave cu vele să transporte cafeaua în Europa. Astfel, 14 tone de cafea sunt transportate în Elveția o dată pe an. Pe lângă refacerea pădurii virgine, Atinkana stabilește standarde ridicate și în alte domenii.

„De mulți ani, investim în tehnologii alternative de propulsie pentru camioane și urmărim obiectivul de a face transportul cât mai sustenabil posibil. Utilizând camionul nostru cu hidrogen pentru a livra cafeaua, asigurăm o livrare fără emisii în Elveția", a declarat Oskar Kramer, Country Manager la Gebrüder Weiss Elveția.

De peste doi ani, Gebrüder Weiss utilizează cu succes camionul său cu hidrogen (H2) pentru transport local în Elveția. Compania intenționează să pună în funcțiune încă trei camioane H2 în Germania până în 2024.

Citeste si:
Aproape 20.000 de români au vizitat CoffeEast. Când va avea loc următoarea ediție a festivalului regional de cafea
Aproape 20.000 de români au vizitat CoffeEast. Când va avea loc următoarea ediție a festivalului regional de cafea



Gebrüder Weiss Holding AG cu sediul în Lauterach (Austria) este o companie globală de servicii complete de logistică, cu aproximativ 8.400 de angajați și 180 de locații proprii. În exercițiul financiar recent încheiat, compania a realizat o cifră anuală de afaceri de 3 miliarde de euro (2022). Portofoliul său include soluții de transport și logistică, servicii digitale și de management al lanțului de aprovizionare. Combinația dintre competența digitală și cea fizică permite concernului să răspundă rapid și flexibil la nevoile clienților. Prin intermediul numeroaselor măsuri de ordin ecologic, economic și social, compania de familie, a cărei istorie în domeniul transporturilor se extinde pe o perioadă de peste 500 de ani, este în prezent cunoscută și ca pionier în domeniul economiei durabile.

Prezentă în România din 1994, Gebrüder Weiss se bazează astăzi pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Filiala din Sibiu a fost extinsă în 2022, iar în 2023 a început construcția celui de-al doilea hub logistic de lângă București. Compania oferă clienților săi soluții de logistică și oferă servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cafea transportată sustenabil: Producătorul de cafea Atinkana aduce în Europa boabele de cafea cu ajutorul navelor cu vele