Lectură de 5 minute

25 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Toți sunt hotărâți să vă ajute cu montajul, dar până atunci trebuie să studiați toate tipurile de folie profesională solarii!

Advertorial

Nu trebuie să fii legumicultor experimentat ca să știi că legumele proaspete sunt benefice pentru sănătate. Dar știai că poți să îți cultivi propriile legume fără grijă, chiar dacă nu dispui de prea mult teren? În ziua de azi, tot mai mulți oameni care locuiesc la oraș și stau la casă cu teren, vor să se bucure de gustul legumelor proaspete, ca să nu mai fie nevoiți să le cumpere din comerț pe cele fără gust și fără miros, ce sunt tratate chimic cu fel și fel de soluții, despre care 90% din populație oricum nu știe nimic, deoarece nu există informații clare legate de proveniența legumelor sau metodele prin care au fost crescute. Astfel, tot mai mulți caută să investească în construirea propriei sere sau propriului solar, unde să poată crește legumele preferate pe tot parcursul anului, fără griji și fără bătăi de cap.

De ce să investești în construirea de sere și solarii? Motivul este clar și evident: obținerea de legume proaspete pe tot parcursul anului. Însă pentru a te bucura de o investiție bine făcută, alege producători care să îți ofere materiale de construcție de cea mai bună calitate. Pentru o sera sau pentru un solar, folia de protecție este un element foarte important. Toti sunt hotarati sa va ajute cu montajul, dar pana atunci trebuie sa studiati toate tipurile de folie profesionala solarii, ca să puteți să faceți achiziții în cunoștință de cauză, încadrandu-vă în același timp și în bugetul personal pe care îl alocați pentru un astfel de proiect (care este destul de amplu). Folia pentru sere și solarii este de mai multe feluri – alegeți-o pe cea care vă avantajează cel mai mult sau cereți sfatul specialiștilor dacă nu știți ce anume să alegeți.

Dacă te-ai hotărât să investești într-un astfel de proiect, iată de ce beneficii vei avea parte pe termen lung (luni sau chiar ani de zile):

  1. Economisești bani de cumpărături. De câte ori ai fost nevoit/ă să mergi la cumpărături, pentru a cumpăra de mâncare? Hrana este indispensabilă, dar obținerea acesteia nu trebuie să fie o corvoadă pentru nimeni. Dacă le cultivi pe cont propriu, le ai deja la un pas distanță și nu mai trebuie să dai nici bani pe ele. În plus, îți rămâne suficient timp și pentru alte activități casnice, pe care le poți face oricând.

  2. Obții legume proaspete pe tot parcursul anului, care nu sunt tratate chimic. Este foarte important să te bucuri de o alimentație sănătoasă, iar partea și mai bună este că poți să contribui la obținerea acesteia simplu și eficient. Dacă îți cultivi propriile legume, știi exact ce anume pui pe masă. Fertilizează-le doar cu fertilizatori naturali (bălegar uscat, de exemplu, deoarece este cel mai cunoscut și eficient).

    Retail jobs
  3. Poți procesa legumele și să le transformi în: murături, zacuscă, produse deshidratate, pudre pe care le poți consuma pe tot parcursul anului, fără probleme. Poți să te bucuri, așadar, de preparate gustoase pe care să le consumi alături de cei dragi. Mâncarea gustoasă și sănătoasă va fi mai aproape de tine ca oricând, iar avantajele pe termen lung se vor resimți garantat.

  4. Poți să te bucuri de toate legumele care îți plac, pentru că într-o seră sau solar poți crește plante prin rotație. Asta înseamnă că nu ești limitat/ă la o singură recoltă de un singur fel, ci poți experimenta, pe rând, mai multe specii de legume ca să te bucuri de diversitate și să ții monotonia culinară la mare distanță. Acest lucru cu siguranță va fi apreciat și de către ceilalți membrii ai familiei!

Chiar dacă nu dispui de teren în jurul casei, poți crea o mică seră și pe balcon sau pe terasă. Legumele pot fi ușor cultivate și la ghivece și containere, iar rezultatul obținut poate fi la fel de satisfăcător. Persoanele care locuiesc la bloc mai adoptă această practică, din dorința de a aduce un mic colț de natură în propria locuință, iar trendul este în continuă creștere. Practic, aproape toată lumea își dorește să cultive propriile legume, mai mult sau mai puțin, pentru că acestea aduc foarte multe beneficii pentru sănătate și grădinăritul este o activitate plăcută și liniștitoare (care atrage tot mai mulți adepți de partea ei, pe bună dreptate). În prezent, căutăm să ne reapropiem de natură, pentru că stresul din viața de zi cu zi ne-a îndepărtat de bucuriile simple ale vieții și ne obligă să pertecem mai mult timp în casă sau la birou, decât în natură. Din acest motiv, chiar și cea mai banală activitate precum grădinăritul poate deveni o metodă de evadare din cotidian, către care se îndreaptă tot mai mulți oameni stresați de muncă și griji.

Citeste si:
Carrefour România: 10.000 de clienți au plătit cu PET pentru fructe și legume românești în 14 hipermarketuri

Nu trebuie să fii expert în domeniu ca să îți crești propriile legume, trebuie doar să ai dorința să faci acest lucru și vei reuși, deoarece internetul oferă toate informațiile de care ai nevoie pentru a porni la drum. De asemenea, online-ul pune la dispoziție și foarte multe magazine online în care se vând cărți de specialitate, dacă dorești să aprofundezi acest subiect mai mult și să ai mereu la îndemână informații utile. Cultivarea propriilor legume nu se mai practică doar la țară, se practică și la oraș și chiar într-un procentaj mult mai mare decât ai fi crezut inițial, iar acest lucru poate fi în avantajul omului modern, care a uitat de tot să se bucure de micile bucurii ale vieții, pe care de multe ori le trece cu vederea prea superficial.

Sursa foto: Pexels.com

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Toți sunt hotărâți să vă ajute cu montajul, dar până atunci trebuie să studiați toate tipurile de folie profesională solarii!