Lectură de 5 minute

25 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Toți sunt hotărâți să vă ajute cu montajul, dar până atunci trebuie să studiați toate tipurile de folie profesională solarii!

Advertorial

Abonează-te pe  

Nu trebuie să fii legumicultor experimentat ca să È™tii că legumele proaspete sunt benefice pentru sănătate. Dar È™tiai că poÈ›i să îÈ›i cultivi propriile legume fără grijă, chiar dacă nu dispui de prea mult teren? În ziua de azi, tot mai mulÈ›i oameni care locuiesc la oraÈ™ È™i stau la casă cu teren, vor să se bucure de gustul legumelor proaspete, ca să nu mai fie nevoiÈ›i să le cumpere din comerÈ› pe cele fără gust È™i fără miros, ce sunt tratate chimic cu fel È™i fel de soluÈ›ii, despre care 90% din populaÈ›ie oricum nu È™tie nimic, deoarece nu există informaÈ›ii clare legate de provenienÈ›a legumelor sau metodele prin care au fost crescute. Astfel, tot mai mulÈ›i caută să investească în construirea propriei sere sau propriului solar, unde să poată creÈ™te legumele preferate pe tot parcursul anului, fără griji È™i fără bătăi de cap.

De ce să investeÈ™ti în construirea de sere È™i solarii? Motivul este clar È™i evident: obÈ›inerea de legume proaspete pe tot parcursul anului. Însă pentru a te bucura de o investiÈ›ie bine făcută, alege producători care să îÈ›i ofere materiale de construcÈ›ie de cea mai bună calitate. Pentru o sera sau pentru un solar, folia de protecÈ›ie este un element foarte important. Toti sunt hotarati sa va ajute cu montajul, dar pana atunci trebuie sa studiati toate tipurile de folie profesionala solarii, ca să puteÈ›i să faceÈ›i achiziÈ›ii în cunoÈ™tință de cauză, încadrandu-vă în acelaÈ™i timp È™i în bugetul personal pe care îl alocaÈ›i pentru un astfel de proiect (care este destul de amplu). Folia pentru sere È™i solarii este de mai multe feluri – alegeÈ›i-o pe cea care vă avantajează cel mai mult sau cereÈ›i sfatul specialiÈ™tilor dacă nu È™tiÈ›i ce anume să alegeÈ›i.

Dacă te-ai hotărât să investeÈ™ti într-un astfel de proiect, iată de ce beneficii vei avea parte pe termen lung (luni sau chiar ani de zile):

  1. EconomiseÈ™ti bani de cumpărături. De câte ori ai fost nevoit/ă să mergi la cumpărături, pentru a cumpăra de mâncare? Hrana este indispensabilă, dar obÈ›inerea acesteia nu trebuie să fie o corvoadă pentru nimeni. Dacă le cultivi pe cont propriu, le ai deja la un pas distanță È™i nu mai trebuie să dai nici bani pe ele. În plus, îÈ›i rămâne suficient timp È™i pentru alte activități casnice, pe care le poÈ›i face oricând.

  2. ObÈ›ii legume proaspete pe tot parcursul anului, care nu sunt tratate chimic. Este foarte important să te bucuri de o alimentaÈ›ie sănătoasă, iar partea È™i mai bună este că poÈ›i să contribui la obÈ›inerea acesteia simplu È™i eficient. Dacă îÈ›i cultivi propriile legume, È™tii exact ce anume pui pe masă. Fertilizează-le doar cu fertilizatori naturali (bălegar uscat, de exemplu, deoarece este cel mai cunoscut È™i eficient).

  3. PoÈ›i procesa legumele È™i să le transformi în: murături, zacuscă, produse deshidratate, pudre pe care le poÈ›i consuma pe tot parcursul anului, fără probleme. PoÈ›i să te bucuri, aÈ™adar, de preparate gustoase pe care să le consumi alături de cei dragi. Mâncarea gustoasă È™i sănătoasă va fi mai aproape de tine ca oricând, iar avantajele pe termen lung se vor resimÈ›i garantat.

  4. PoÈ›i să te bucuri de toate legumele care îÈ›i plac, pentru că într-o seră sau solar poÈ›i creÈ™te plante prin rotaÈ›ie. Asta înseamnă că nu eÈ™ti limitat/ă la o singură recoltă de un singur fel, ci poÈ›i experimenta, pe rând, mai multe specii de legume ca să te bucuri de diversitate È™i să È›ii monotonia culinară la mare distanță. Acest lucru cu siguranță va fi apreciat È™i de către ceilalÈ›i membrii ai familiei!

Chiar dacă nu dispui de teren în jurul casei, poÈ›i crea o mică seră È™i pe balcon sau pe terasă. Legumele pot fi uÈ™or cultivate È™i la ghivece È™i containere, iar rezultatul obÈ›inut poate fi la fel de satisfăcător. Persoanele care locuiesc la bloc mai adoptă această practică, din dorinÈ›a de a aduce un mic colÈ› de natură în propria locuință, iar trendul este în continuă creÈ™tere. Practic, aproape toată lumea îÈ™i doreÈ™te să cultive propriile legume, mai mult sau mai puÈ›in, pentru că acestea aduc foarte multe beneficii pentru sănătate È™i grădinăritul este o activitate plăcută È™i liniÈ™titoare (care atrage tot mai mulÈ›i adepÈ›i de partea ei, pe bună dreptate). În prezent, căutăm să ne reapropiem de natură, pentru că stresul din viaÈ›a de zi cu zi ne-a îndepărtat de bucuriile simple ale vieÈ›ii È™i ne obligă să pertecem mai mult timp în casă sau la birou, decât în natură. Din acest motiv, chiar È™i cea mai banală activitate precum grădinăritul poate deveni o metodă de evadare din cotidian, către care se îndreaptă tot mai mulÈ›i oameni stresaÈ›i de muncă È™i griji.

Citeste si:
Carrefour a bătut palma cu Tazz: peste 30 de hipermarketuri listate în aplicație
Carrefour a bătut palma cu Tazz: peste 30 de hipermarketuri listate în aplicație

Nu trebuie să fii expert în domeniu ca să îÈ›i creÈ™ti propriile legume, trebuie doar să ai dorinÈ›a să faci acest lucru È™i vei reuÈ™i, deoarece internetul oferă toate informaÈ›iile de care ai nevoie pentru a porni la drum. De asemenea, online-ul pune la dispoziÈ›ie È™i foarte multe magazine online în care se vând cărÈ›i de specialitate, dacă doreÈ™ti să aprofundezi acest subiect mai mult È™i să ai mereu la îndemână informaÈ›ii utile. Cultivarea propriilor legume nu se mai practică doar la È›ară, se practică È™i la oraÈ™ È™i chiar într-un procentaj mult mai mare decât ai fi crezut iniÈ›ial, iar acest lucru poate fi în avantajul omului modern, care a uitat de tot să se bucure de micile bucurii ale vieÈ›ii, pe care de multe ori le trece cu vederea prea superficial.

Sursa foto: Pexels.com

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  ToÈ›i sunt hotărâți să vă ajute cu montajul, dar până atunci trebuie să studiaÈ›i toate tipurile de folie profesională solarii!