Lectură de 3 minute

23 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Topul celor mai scumpe străzi comerciale din lume: pe ce loc se află Calea Victoriei din București

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Calea Victoriei din București se află în top 50 cele mai scumpe artere comerciale din lume, într-un top în care mai apar Fifth Avenue, Champs Élysées, Via Montenapoleone sau New Bond Street, străzi pe care chiriile pentru spațiile comerciale sunt cele mai ridicate, se arată în cel mai recent raport realizat de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield.

 

Sursa foto: Pixabay

Fifth Avenue din New York și-a menținut poziția de cea mai scumpă arteră comercială din lume, Via Montenapoleone din Milano a urcat pe locul doi în clasamentul global, în devafoarea Tsim Sha Tsui din Hong Kong, arteră care completează podiumul, se arată în raportul "Main Streets Across the World".

Potrivit celei de-a 33-a ediții a raportului, chiriile spatiilor de retail pe Via Montenapoleone au crescut cu 20% în ultimul an, la 1.500 euro/mp/lună, evoluție care a propulsat-o pe poziția secundă în clasamentul mondial, înlocuind Tsim Sha Tsui din Hong Kong, care a căzut pe locul al treilea, după o creștere mai modestă a chiriilor de 4%, la 1.268 euro/mp/lună. Chiriile de pe Fifth Avenue s-au menținut constante la 1.700 euro/mp/lună.

Calea Victoriei ocupă locul 40 în clasament

Cu un nivel al chiriilor pe Calea Victoriei, principala arteră comercială din România, de 55 euro/mp/lună, Bucureștiul ocupă locul 40 în top 50 orașe analizate la nivel mondial și poziția 50 din 57 în clasamentul european, imediat după Ljubljana. În Praga, Budapesta, Zagreb și Belgrad chiriile sunt peste nivelul din București, o valoare mai mică fiind înregistrată în Sofia, Bratislava, Vilnius, Riga sau Skopje.

Sursa foto: shutterstock

Clasamentul este realizat în urma analizei chiriilor de referință din cele mai bune locații de retail din întreaga lume, care, în cele mai multe cazuri, sunt legate de sectorul de lux. Calea Victoriei din București este singura arteră comercială din România luată în considerare în raport, reprezentând cea mai scumpă locație de retail de pe piața locală”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Dana Radoveneanu, Head of Retail Agency Cushman & Wakefield Echinox.

Potrivit ei, oferta de spații de retail pretabile pentru amenajarea de noi magazine de lux rămâne extrem de limitată în această arie a Bucureștiului, însă pe fondul revigorării turismului, zona Calea Victoriei a devenit un magnet pentru brandurile hoteliere premium, care ar putea acoperi această nevoie de spații de retail.

Trei din principalele cinci cele mai scumpe destinații comerciale din lume sunt în Europa, New Bond Street din Londra fiind pe locul patru, iar Avenues des Champs-Élysées din Paris pe locul cinci. În top 10, jumătate dintre locațiile clasate sunt din Europa.

Citeste si:
L'Oréal investește în brandul chinezesc de parfumuri To Summer
L'Oréal investește în brandul chinezesc de parfumuri To Summer

Pe măsură ce lumea continuă să iasă din impactul pandemiei globale, principalele destinații de retail și-au continuat revenirea, cele mai multe dintre acestea înregistrând o evoluție pozitivă a chiriilor în ultimul an.

În ultimul an, chiriile în destinațiile globale de retail au crescut în medie cu 4,8% (în moneda locală). Cea mai puternică creștere a fost înregistrată în Asia Pacific, care a avut o medie de 5,3%, cu America la 5,2% și Europa la 4,2%.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Topul celor mai scumpe străzi comerciale din lume: pe ce loc se află Calea Victoriei din București