Lectură de 3 minute

17 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Topoloveni a lansat cinci noi categorii de produse la sfârșitul anului: două tipuri de marmeladă, pastă de măceșe, fasole bătută și prune murate

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Topoloveni și-a diversificat oferta prin lansarea a cinci noi categorii de produse: marmeladă de caise, marmeladă de gutui, pastă de măceșe, fasole bătută și prune murate. Noile produse nu conțin zahăr, sunt fără E-uri, fără conservanți și fără aditivi.

„Ne bucurăm că produsele noastre au fost încadrate în aceeași categorie Nutri-Score cu fructele și legumele. Folosim mereu în fabrică fructe și legume proaspete, pe care le procesăm la temperatură joasă și controlată. Calitatea produselor noastre rezultă și dintr-un demers independent cum este Nutri-Score și vedem asta ca pe o recunoaștere și ca pe o încurajare.

Din nefericire pentru noi, de ani buni avem parte de concurență neloială în piață, existând și un alt producător care folosește Topoloveni în nume. Din fericire pentru noi, cumpărătorii au de acum încolo un instrument în plus pentru a face alegeri inspirate: sistemul Nutri-Score“ – a declarat Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

La final de 2021, în urma testelor specifice, patru produse ale companiei au fost încadrate până în prezent în categoria Nutri-Score A (verde închis): magiunul din prune, zacusca de vinete, zacusca de fasole și bulionul.

Magiunul de prune Topoloveni, printre cele mai cunoscute produse la nivel internațional

Magiunul din prune Topoloveni a continuat și în acest final de an să-și consolideze poziția pe piața românească și internațională. Astfel, cu o nouă variantă de etichetă, care include și marcajul Nutri-Score A, magiunul din prune a ajuns în ultimele luni la două expoziții internaționale din Dubai (Emiratele Arabe Unite), în cadrul programului UE „Discover European Treasures.“

La 10 ani distanță de la primirea Indicației Geografice Protejate, magiunul din prune Topoloveni este astăzi unul dintre cele mai cunoscute produse alimentare din lume la categoria lui. A fost plasat pe locul al doilea în topul celor mai populare conserve de fructe din lume într-un clasament realizat de Taste Altas (Atlasul Gusturilor), platformă care inventariază și promovează specialitățile culinare din întreaga lume.

Notorietatea produsului a crescut foarte mult în anii 2000, după cumpărarea vechii fabrici din Topoloveni de către Sonimpex Serv Com (în prezent Sonimpex Topoloveni) și după investiții făcute în promovarea magiunului din prune.

La 10 ani distanță de la 7 aprilie 2011, magiunul din prune Topoloveni a ajuns în 20 de state: Rusia, Elveția, Norvegia, SUA, UAE, Japonia, Vietnam, Coreea, Grecia, Marea Britanie, Brazilia, Germania, Franța, Belgia, Belarus, Spania, Italia, Muntenegru, China, Canada. Mai mult decât atât, cu sprijinul Comisiei Europene, Indicația Geografică Protejată a fost extinsă și în afara Uniunii Europene, în Canada, Japonia și Vietnam.

Citeste si:
Un nou târg cu produse românești în curtea MADR. Când are loc acesta
Un nou târg cu produse românești în curtea MADR. Când are loc acesta

Gama de produse Topoloveni include magiunuri (din prune, struguri, măr), dulcețuri, gemuri, zacuște și multe alte specialități culinare. Sonimpex Topoloveni este deținătorul certificatului de „Indicație Geografică Protejată“ (IGP) din România, obținut în 2011 de către magiunul din prune Topoloveni.

Nutri-Score este un sistem internațional de etichetare creat cu scopul de a încuraja alimentația echilibrată. Din categoria A (verde închis) fac parte produsele alimentare cu cel mai ridicat conținut nutrițional și care se recomandă a fi consumate mai des și în cantități mai mari.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Topoloveni a lansat cinci noi categorii de produse la sfârșitul anului: două tipuri de marmeladă, pastă de măceșe, fasole bătută și prune murate