Lectură de 3 minute

10 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Top ZECE cei mai bogați oameni din sectorul alimentar

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Nu exagerăm când spunem că ultimele luni s-au transformat într-un adevărat roller coaster în sectorul alimentar. Seceta, războiul din Ucraina, inflația sau problemele în lanțul de aprovizionare au fost adevărate provocări pentru industrie în anul ce a trecut. Cu toate acestea, sunt oameni din domeniu care au reușit să își mențină veniturile la cote înalte. Iată care sunt zece cei mai bogați oameni din sectorul alimentar. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Top ZECE cei mai bogați oameni din sectorul alimentar

  • Jim Walton

Bătrânul de 74 de ani este cel mai mic fiu al fondatorului Walmart, Sam Walton. Este estimat că deține o avere de 62,5 miliarde de dolari (58,7 miliarde de euro), potrivit Forbes, care îl plasează ca cel mai bogat de pe listă, precum și pe locul 16 în general, notează ESM.

  • Alice Walton

Alice Walton este singura fiică a fondatorului Walmart, Sam Walton. Din octombrie 2022, ea este a doua cea mai bogată femeie din lume și a 18-a cea mai bogată persoană în general. Walton are o avere de 60,3 miliarde de dolari (56,4 miliarde de euro).

  • Rob Walton

Fiul cel mare al fondatorului Walmart, Sam Walton, Rob Walton a preluat funcția de președinte al retailerului după moartea tatălui său, în 1992. Are o avere de 61,2 miliarde de dolari (57,2 miliarde de euro). S-a retras din funcția de președinte în iunie 2015, pentru a fi înlocuit de ginerele său, Greg Penner.

  • Dieter Schwartz

Grupul Schwarz, cu venituri de peste 140 de miliarde de dolari (130,9 miliarde de euro), operează lanțurile de reduceri Kaufland și Lidl. Grupul este deținut din punct de vedere tehnic de o fundație, dar Dieter Schwartz este responsabil de operațiuni și, prin urmare, este proprietarul efectiv. Averea sa este de 35,8 miliarde de dolari (33,4 miliarde de euro).

  • Beate Heister, Karl Albrecht Jr. & Family

Beate Heister și Karl Albrecht Jr sunt copiii lui Karl Albrecht Sr și moștenitori ai averii de retail Aldi. Averea lor este de 31,5 miliarde de dolari (29,4 miliarde de euro).

  • Radhakishan Damani

Radhakishan Damani a intrat pentru prima dată în lumea retailului în 2002, odată cu deschiderea primului său magazin în Mumbai. Astăzi, compania sa operează 271 de hipermarketuri DMart în India. Averea netă a lui Damani este de 20 de miliarde de dolari (18,7 miliarde de euro).

  • Theo Albrecht, Jr. & Family

Theo Albrecht Jr și familia au moștenit averea de retail Aldi și au o avere netă de 18,7 miliarde de dolari (17,4 miliarde de euro). Theo Sr, împreună cu fratele său Karl Sr, au fost responsabili pentru construirea imperiului Aldi.

  • Hank & Doug Meijer

Frații Hank și Doug Meijer au preluat propriul lanț de supermarketuri Meijer din Michigan, de la tatăl lor Frederik, în 1990. Ei au ocupat funcția de co-CEO al companiei până în 2017.

Citeste si:
Previziuni iBanFirst: Lupta împotriva inflației este departe de a se fi încheiat 
Previziuni iBanFirst: Lupta împotriva inflației este departe de a se fi încheiat 

Meijer are 230 de magazine în Midwest. Cei doi frați mai fac parte din consiliul companiei, care are vânzări estimate la 19,5 miliarde de dolari (18,2 miliarde de euro). Acestea sunt estimate la 13,6 miliarde de dolari (12,7 miliarde de euro).

  • Lukas Walton

Lukas Walton este nepotul fondatorului Walmart, Sam Walton. El deține participații la Walmart, First Solar și Arvest Bank. Walton este un investitor în afaceri care abordează provocările de mediu și sociale, potrivit Forbes. Se estimează că are o avere netă de 16,5 miliarde de dolari (15,4 miliarde de euro).

  • Tom & Judy Love

Tom și Judy Love sunt fondatorii lanțului american de magazine de proximitate Love's Travel Stops & Country Stores. Lanțul cu sediul central în Oklahoma are peste 490 de locații în 41 de state și venituri anuale estimate la 20 de miliarde de dolari (18,7 miliarde de euro). Este estimat că cei doi ar deține o avere de 9,7 miliarde de dolari (9 miliarde de euro).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Top ZECE cei mai bogați oameni din sectorul alimentar