Lectură de 2 minute

18 Mai 2021 - Știri și Noutăți

TikTok testează în Europa funcția de shopping în aplicație

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Aplicația și rețeaua de socializare TikTok intră în comerțul electronic și a început testarea funcției de cumpărături, în baza unui parteneriat cu o selecție de branduri din Europa.

Aplicația video Tik Tok, deținută de gigantul tehnologic chinez ByteDance, testează un nou serviciu, unul de eCommerce, care permite comercianților să vândă produse direct utilizatorilor prin intermediul acesteia, scrie Charged Detail citată de Retail Detail.

Cum se vând produse de brand prin TikTok

Printre magazinele care s-au înscris în campania de testare se numără brandul britanic Hype, care este și primul ce a primit acces complet la toate funcționalitățile aplicației. Asta înseamnă că i se va permite să afișeze o gamă de articole cu imagini și detalii despre preț pe o pagină de cumpărături Tik Tok.

CITEȘTE despre 9 cele mai importante trenduri și tool-uri pentru promovarea brandului online: "gestionarea unui cont TikTok este un trend care va câștiga și mai multă popularitate în 2021".

Deși nu TikTok va gestiona procesul de vânzări, mărcile vor putea rula magazine dedicate în sistemul aplicației, vor primi comenzi și vor comunica cu cumpărătorii prin intermediul acesteia. În prezent, testul rulează pentru un grup selectat de utilizatori și momentan nu sunt disponibile informații concrete despre când anume va fi lansat serviciul la o scară mai largă.

Douyin, versiunea chineză a Tiktok, asigură deja cumpărături în aplicație cu mare succes. În plus, aplicația video a colaborat și cu Shopify anul trecut oferind posibilitatea de a face publicitate și de a vinde bunuri pe platforma de socializare pentru aproape un milion de retaileri.

VEZI mai multe despre cele mai utilizate platforme pentru marketing online în România: recomandări pentru eCommerce.

Citeste si:
Decizie neașteptată: Selena Gomez își vinde compania de cosmetice Rare Beauty
Decizie neașteptată: Selena Gomez își vinde compania de cosmetice Rare Beauty
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  TikTok testează în Europa funcția de shopping în aplicație