Lectură de un minut

03 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Tiffany își vinde cea mai scumpă bijuterie din colecție

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Tiffany a prezentat în Dubai cea mai scumpă bijuterie pe care a realizat-o vreodată, "The World's Fair Necklace", un colier cu 180 de carate de diamante montate în platină, conform CNN. Piesa centrală este un ,,Empire Diamond'' de 80 de carate, de culoare D (cel mai înalt grad și practic incolor), numit după orașul natal al bijutierului emblematic.

Diamantul Empire a fost obținut în mod etic în Botswana, tăiat și lustruit în Israel și plasat în atelierul lui Tiffany din New York. Tiffany (TIF) a spus că acest colier este cea mai scumpă piesă creată vreodată. Vestea bună pentru iubitorii de bijuterii cu bani este că acest colier este disponibil pentru cumpărare, spre deosebire de celebrul „Tiffany Diamond” de 128,54 carate al lui Tiffany, despre care Tiffany a spus că este neprețuit și nu poate fi cumpărat.

Retailerul de lux nu a pus încă un preț pentru The World's Fair Necklace, dar experții din industrie estimează valoarea acestuia între 20 și 30 de milioane de dolari. Bijuteriile cu diamante Tiffany sunt renumite pentru împodobirea celebrităților de-a lungul deceniilor, de la Audrey Hepburn la Beyoncé Knowles. Beyoncé a făcut istoria modei ca prima femeie de culoare care a purtat emblematicul diamant Tiffany de 128,54 carate pentru noua campanie Tiffany „Despre dragoste”.

Retailerul a spus că designul pentru The World's Fair Necklace este inspirat de un colier Tiffany realizat pentru Târgul Mondial din 1939, care a avut loc în Queens' Flushing Meadow-Corona Park. Acest design a prezentat o piatră acvamarin de 200 de carate și mai mult de 400 de diamante.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tiffany își vinde cea mai scumpă bijuterie din colecție