Lectură de un minut

10 Aug 2022 - Știri și Noutăți

Tichetele sociale de 250 lei pot fi folosite și în magazinele Lidl

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Începând cu data de 10 august 2022, tichetele sociale din Programul „Sprijin pentru România” vor fi acceptate ca metodă de plată în toate magazinele Lidl din țară. Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo și UP România.

Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer, se arată într-un comunicat al companiei.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) acordă vouchere sociale următoarelor categorii de persoane: pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

În același timp, de aceste vouchere beneficiaă și familiilor cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare, potrivit MIPE.

Lidl este liderul retailului alimentar din România cu o cifră de afaceri de 14,8 miliarde de lei, în 2021 și peste 330 magazine și circa 10.000 de angajați. Compania este prezentă pe piața românescă din 2011.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tichetele sociale de 250 lei pot fi folosite și în magazinele Lidl