Lectură de un minut

15 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Tetra Pak își crește investițiile în reciclarea ambalajelor din carton: deșeurile vor fi transformate în bunuri de înaltă calitate

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Tetra Pak a anunțat o serie de investiții strategice în proiecte care vizează creșterea capacității de reciclare a ambalajelor din carton în UE, sprijinind astfel obiectivele propunerii de regulament al UE privind ambalajele și deșeurile de ambalaje (PPWR).

Sursa foto: Pixabay

Anul trecut, gigantul din domeniul ambalajelor a investit aproape 40 de milioane de euro pentru a accelera reciclarea ambalajelor din carton pentru băuturi la nivel mondial, iar inițiativele și investițiile recente s-au concentrat pe creșterea capacității de reciclare în UE, inclusiv a straturilor protectoare fără fibre din polietilenă și aluminiu, cunoscute sub denumirea de "polyAl", notează ESM.

Într-o declarație, compania a precizat că urmărește să "deblocheze noi colaborări", precum și "să consolideze capacitățile reciclatorilor consacrați de a transforma toate materialele din cartoanele post-consum în noi resurse și bunuri de înaltă calitate".

Proiecte europene

Printre investițiile sale, în Suedia, Tetra Pak a încheiat un parteneriat cu Axjo Group pentru a începe un studiu de fezabilitate în vederea construirii unei noi linii de reciclare pentru poliAl, care va primi materiale provenite din Suedia, Danemarca și Norvegia.

În Spania, a colaborat cu Trans Sabater la o inițiativă de creștere a capacității instalate de reciclare a poliAl de la 3.000 de tone la 10.000 de tone pe an, și și-a unit forțele cu Alier în cadrul unei inițiative de a o transforma pe aceasta din urmă într-unul dintre cei mai mari reciclatori de carton post-consumator din Europa, cu scopul de a recicla peste 15.000 de tone de poliAI pe an până în 2025.

Altfel, în Olanda, Tetra Pak a făcut o investiție într-o fabrică de reciclare a poliAl, operată de Recon Polymers, în încercarea de a crește capacitatea instalației la cel puțin 8.000 de tone pe an.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tetra Pak își crește investițiile în reciclarea ambalajelor din carton: deșeurile vor fi transformate în bunuri de înaltă calitate