Lectură de 2 minute

10 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Telerenta anunță investiții de 500.000 de euro în extinderea automatelor RentBox la nivel național și internațional

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice din Europa de Sud-Est destinată utilizatorilor casnici, investește 500.000 de euro și extinde rețeaua de automate RentBox, dezvoltată în parteneriat cu Grupul BobNet, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de soluții pentru retail-ul automatizat din Europa. 

Sursa foto: Telerenta

RentBox este primul serviciu care permite închirierea imediată și ridicarea instant de echipamente electronice. Serviciul RentBox a fost lansat la începutul lunii iulie, cu 4 unități de tip vending machine, și va fi completat cu încă 16 automate, până la finalul anului.

Automatele vor fi amplasate în centrele comerciale din marile orașe din România, obiectivul companiei fiind dezvoltarea unei rețele naționale de automate RentBox de peste 100 de unități, în 2024.

Toate componentele RentBox, hardware și software, sunt dezvoltate și asamblate exclusiv în România.

Mădălin Ilie, CEO Telerenta, a anunțat că planurile companiei vizează crearea unei rețele de 1.000 de automate RentBox la nivel internațional în următorii 3 ani.


Cum funcționează RentBox?

  • Clienții, care vor să închirieze echipamente electronice și să intre imediat în posesia lor, scanează un cod QR afișat pe automatul RentBox și selectează produsul și perioada de închiriere, care variază între 3 și 24 de luni;
  • Urmează identificarea clienților la distanță și semnarea electronică a contractului, direct pe telefonul mobil. Identificarea de tip eKYC (Electronic Know Your Customer) este un proces complet automatizat, oferit de Qoobiss România, companie europeană recunoscută în domeniul soluțiilor de verificare digitală a identității. Procesul este complet digitalizat și se realizează în câteva minute;
  • După finalizarea acestor pași, produsul poate fi ridicat pe loc din RentBox.

Telerenta, parte din grupul american de investiții NCH (New Century Holdings), a lansat, în vara acestui an, singura platformă de închiriere de echipamente electronice destinată utilizatorilor casnici din România și are o piață potențială de 500.000 de utilizatori.Compania a dezvoltat tehnologia proprie ce permite utilizatorilor individuali să închirieze echipamente electronice, pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 24 de luni. Serviciul oferit de Telerenta are acoperire națională, produsele închiriate pot fi livrate oriunde în România. Costurile de închiriere pornesc de la 29,99 de lei/lună, pentru un contract flexibil de 24 de luni. Utilizatorii pot beneficia de avantajele produsului și de serviciile complementare, la costuri lunare comparabile abonamentelor oferite de platformele de streaming TV.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Telerenta anunță investiții de 500.000 de euro în extinderea automatelor RentBox la nivel național și internațional