Lectură de 4 minute

04 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Teilor Holding va emite obligațiuni de 45 de milioane de lei pe piața AeRO. Capitalul va fi folosit pentru dezvoltarea afacerii

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Teilor Holding, grupul de companii care include lanțul de magazine de bijuterii de lux Teilor, Teilor Invest Exchange şi compania de intermediere financiară Invest Intermed GF IFN, își propune să realizeze până la sfârșitul anului un plasament privat de obligațiuni corporative cu o valoare estimativă de 45 milioane de lei.

„Astăzi, ne aflăm într-un moment determinant pentru afacerile noastre, deoarece avem posibilitatea să accelerăm procesul de dezvoltare a acestora, precum și să creștem semnificativ amprenta noastră, în România și în toată Europa,” a declarat Florin Enache, președinte al Consiliului de Administrație și fondator al Teilor Holding.

Oferta de obligațiuni va fi împărțită în două tranșe, euro și lei, pentru a ajuta la dezvoltarea grupului, precum și pentru a servi cererii investitorilor. Obligațiunile vor avea o maturitate de cinci ani, iar rata dobânzii va fi stabilită în cadrul plasamentului privat, potrivit reprezentanților companiei.

În urma plasamentului, se intenționează ca obligațiunile să fie listate pe piața SMT - AeRO a Bursei de Valori București. Oferta va fi intermediată de BT Capital Partners, în timp ce Cornerstone Communications va fi Consultantul Autorizat al Teilor Holding.

Teilor își extinde rețeaua de magazine

Capitalul atras de la investitori va fi împărțit și utilizat pentru dezvoltarea accelerată a celor trei afaceri. Mai mult de jumătate din capitalul atras de Teilor Holding va fi direcționat către Teilor și va fi utilizat pentru extinderea rețelei de magazine de bijuterii în România și Europa, precum și pentru investiții în platforma de eCommerce.

Aproximativ 18% din capital va fi direcționat către Invest Intermed GF IFN, iar fondurile vor fi utilizate pentru deschiderea de agenții noi și capitalul de lucru necesar acestora, precum și investiții care vor accelera creșterea cotei de piață a companiei în România. Restul sumei, aproximativ 27%, va fi direcționată către Teilor Invest Exchange și va fi utilizată în principal pentru finanțarea dezvoltării rețelei de agenții în România și capitalului de lucru necesar acestora.

„Astfel, piața de capital reprezintă pentru noi cea mai flexibilă soluție de finanțare în această etapă și suntem încântați să anunțăm intenția noastră privind prima operațiune în cadrul Bursei de Valori București - o emisiune de obligațiuni corporative de aproximativ 45 milioane de lei.

Holdingul are un potențial semnificativ de creștere în viitor, Teilor vizând o rată de creștere anuală compusă între 2021 și 2026 de 27%, Teilor Invest Exchange de 34% și Invest Intermed GF IFN de 22%, creșteri care vor duce la o cifră de afaceri estimată la sfârșitul anului 2026 de 1 miliard de lei. Prin urmare, nu excludem operațiuni ulterioare pe bursa locală,” a declarat Mircea Varga, membru al Consiliului de Administrație al Teilor Holding.

Citeste si:
Teilor vrea să deschidă zece magazine DAAR, brandul de bijuterii cu diamante create în laborator, lansat în 2023
Teilor vrea să deschidă zece magazine DAAR, brandul de bijuterii cu diamante create în laborator, lansat în 2023

Teilor Holding este o entitate înființată în 2021, care reunește toate afacerile antreprenorilor români Florin și Geanina Enache. Holdingul are un capital social de 350,5 milioane de lei și este asociat unic al Teilor, lanț de magazine de bijuterii de lux prezent în România, Polonia, Ungaria și Bulgaria, Teilor Invest Exchange, o rețea de exchange offices, și Invest Intermed GF IFN SRL, o instituție financiară ne-bancară care desfășoară o activitate de intermediere financiară în sistem de împrumut pe termen scurt cu gaj, ultimele operând împreună sub marca MoneyGold.

La 30 iunie 2021, companiile care fac parte din Teilor Holding aveau 497 de angajați în România și în străinătate.

În 2020, cele trei companii au generat o cifră de afaceri cumulată de 192,2 milioane de lei și un profit net de 30,6 milioane de lei. În ciuda pandemiei de COVID-19 și a impactului acesteia asupra operațiunilor magazinelor și agențiilor fizice, compania a reușit să crească cifra de afaceri față de 2019 cu 3% și și-a majorat marja de profit net cu două puncte procentuale.

În primele șase luni ale anului 2021, companiile din Teilor Holding au înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 121,4 milioane lei, în creștere cu 84% față de primul semestru din 2020. În prima jumătate a anului 2021, EBITDA a atins 21,4 milioane lei în timp ce profitul net a fost de 13,8 milioane lei.

Teilor este un lanț internațional de magazine de bijuterii de lux cu o tradiție de 23 de ani. Prezent în România, Polonia, Ungaria și Bulgaria, Teilor deține 56 de magazine fizice. Compania este prezentă și online pe: teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.pl și teilor.bg. Colecțiile Teilor includ bijuterii din aur, precum și bijuterii unice incrustate cu diamante și pietre prețioase adaptate dorințelor clienților.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Teilor Holding va emite obligațiuni de 45 de milioane de lei pe piața AeRO. Capitalul va fi folosit pentru dezvoltarea afacerii