Lectură de 4 minute

29 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Teilor Holding raportează o cifră de afaceri de aproximativ 283 de milioane de lei în 2021

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Teilor Holding S.A, un grup de companii care include lanÈ›ul de magazine de bijuterii de lux, Teilor, compania de intermediere financiară Invest Intermed GF IFN È™i Teilor Invest Exchange, raportează o cifră de afaceri combinată la nivelul celor trei entități ale grupului de 282,7 milioane de lei, în creÈ™tere cu 47% față de anul 2020, EBITDA de 45,3 milioane de lei, o apreciere de 10% comparativ cu 2020 È™i un profit net de 26,7 milioane de lei, o scădere de 13%.

“Anul trecut a fost unul în care am înregistrat creÈ™teri semnificative, dar È™i în care am investit masiv în dezvoltarea afacerilor TEILOR Holding. InvestiÈ›iile s-au axat pe continuarea expansiunii atât la nivel local, cât È™i internaÈ›ional, dar de asemenea, am continuat È™i investiÈ›iile în dezvoltarea echipelor, creÈ™terea performanÈ›ei resursei umane precum È™i în digitalizarea companiei. Suntem mulÈ›umiÈ›i de rezultatele înregistrate de către fiecare companie din grup.

Capitalul atras de la investitorii BVB la finalul anului trecut a început să fie utilizat încă de la acel moment È™i suntem încrezători că va începe să producă rezultate din 2022. Pe măsură ce ne continuăm planul de expansiune accelerată, nu excludem oportunitățile de a accesa capital suplimentar de la investitorii BVB. Anul acesta ne propunem să continuăm dezvoltarea la nivel de grup È™i să creÈ™tem toÈ›i indicatorii de performanță, deoarece obiectivul nostru principal este atingerea unei cifre de afaceri de 1 miliard de lei la nivelul grupului, până la finalul anului 2026,” a declarat Mircea Varga, membru al Consiliului de AdministraÈ›ie al Teilor Holding.

În ceea ce priveÈ™te rezultatele financiare înregistrate de cele trei entități din cadrul Teilor Holding, în 2021, lanÈ›ul de magazine de bijuterii de lux, Teilor a înregistrat o cifră de afaceri 231,5 milioane de lei, o creÈ™tere cu 65% față de anul 2020, o EBITDA de 33,3 milioane de lei, o majorare cu 46% È™i un profit net de 19,8 milioane de lei, în creÈ™tere cu 17% comparativ cu anul anterior.

CreÈ™terile din cadrul Teilor au fost susÈ›inute de diversificarea produselor vândute, investiÈ›iile realizate în marketing È™i recunoaÈ™tere a brandului, precum È™i de investiÈ›iile efectuate în extinderea magazinelor din România È™i la nivel internaÈ›ional. În 2021, TEILOR s-a extins în Ungaria, unde compania a deschis două magazine în Budapesta – în Allee Mall È™i Etele Plaza, precum È™i a deschis două noi magazine în VarÈ™ovia, Polonia în centrele comerciale Arkadia È™i Zlote Tarasy. De asemenea, filiala din Bulgaria a TEILOR, a finalizat lucrările de amenajare demarate în 2020 la magazinele Serdika È™i The Mall.

Teilor vrea să deschidă 60 de magazine în afara graniÈ›elor R

În prezent, Teilor operează 61 de magazine în România, Polonia, Ungaria È™i Bulgaria. La nivel internaÈ›ional, planurile TEILOR includ consolidarea în pieÈ›ele în care compania este prezentă, Polonia, Ungaria È™i Bulgaria, prin magazine noi, precum È™i intrarea în pieÈ›e noi din centrul È™i vestul Europei. Pe termen lung, obiectivul TEILOR este de a deschide 60 de magazine în afara graniÈ›elor României. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, conducerea companiei se bazează pe experienÈ›a din ultimii cinci ani, perioadă în care reÈ›eaua de magazine a crescut de la 7 la 61 de locaÈ›ii.

Compania de intermediere financiară, Invest Intermed GF IFN a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 46,8 milioane de lei, o creÈ™tere cu 3% determinată de balanÈ›a negativă a finanțării activității. Acest aspect s-a îmbunătățit semnificativ la finalul anului 2021 prin alocarea fondurilor atrase din emisiunea de obligaÈ›iuni de către TEILOR Holding, care va produce efecte vizibile începând cu anul 2022.

Cea de-a treia entitate din cadrul holdingului, Teilor Invest Exchange a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei, o creÈ™tere cu 38% comparativ cu anul 2020 È™i un profit net de 4,5 milioane de lei. CreÈ™terile au fost determinate de expansiunea activității companiei, care a ajuns la sfârÈ™itul anului 2021 la 73 de agenÈ›ii.

Citeste si:
Teilor vrea să deschidă zece magazine DAAR, brandul de bijuterii cu diamante create în laborator, lansat în 2023
Teilor vrea să deschidă zece magazine DAAR, brandul de bijuterii cu diamante create în laborator, lansat în 2023

În noiembrie 2021, Teilor Holding a desfășurat două plasamente private, unul în euro È™i altul în lei, prin care a atras 45 de milioane de lei de la investitorii BVB, fiind cel mai mare plasament privat pentru obligaÈ›iuni corporative de pe piaÈ›a AeRO a Bursei de Valori BucureÈ™ti. Cele două emisiuni de obligaÈ›iuni, în lei È™i euro, se tranzacÈ›ionează pe această piață sub simbolurile bursiere TEI26 È™i TEI26E începând cu data de 21.12.2021.

Teilor este un lanÈ› internaÈ›ional de magazine de bijuterii de lux cu o tradiÈ›ie de 24 de ani. Prezent în România, Polonia, Ungaria È™i Bulgaria, TEILOR deÈ›ine 61 de magazine fizice È™i o prezență online puternică prin intermediul platformelor sale de comerÈ› electronic teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.pl È™i teilor.bg.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Teilor Holding raportează o cifră de afaceri de aproximativ 283 de milioane de lei în 2021