Proiectele presupun instalarea a 534 de panouri fotovoltaice, pe o suprafață de 1.000 mp, pe acoperișul unităților TED Agro și TED Farm din Roman, județul Neamț.
Generatoarele fotovoltaice vor produce în total 6.850 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de aproximativ 700.000 de euro. Astfel, investiția celor două companii în valoare totală de 150.000 de euro va fi amortizată în mai puțin de 5 ani.
Investiția acoperă 30% din necesarul de energie al fiecărei companii și presupune o reducere cumulată a amprentei emisiilor de carbon de 86 de tone și a deșeurilor radioactive cu 0,8 kg pe an.
Sistemele fotovoltaice sunt o soluție eficientă de reducere a costurilor cu energia, pe o perioadă lungă de timp, cu costuri minime de întreținere. În perioada următoare, Restart Energy se va concentra pe producerea sustenabilă a energiei electrice active prin utilizarea energiei solare.
Armand Domuța, General Manager Restart Energy
Am luat decizia de a investi într-un proiect fotovoltaic datorită eficienței economice, dar și din dorința de a contribui la un viitor mai sigur pentru planetă și pentru copii noștri. Cu o investiție inițială ce va fi amortizată în 5 ani de zile, vom beneficia de costuri cu energia mai reduse, mai predictibile.
Teodoru Nicolae Eugen, Director General TED Agro
Citeste si:Nou proiect aprobat de Guvern: retailerii sunt obligați ca, pe lângă produsul marcă proprie, să afișeze la raft cel puțin o marcă a unui producător concurent
Panourile fotovoltaice amplasate pe unitatea noastră din Roman acoperă 30% din necesarul total de energie al companiei și reprezintă o economie de aproximativ 350.000 de euro în următorii 25 de ani.
Teodoru Nicoleta Margareta, Director General TED Farm
În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.
În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.
În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile, www.redplatform.com.
Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică, cu capital mixt românesc-american, înființat în 2015 la Timișoara. Restart Energy are peste 40.000 de clienți persoane fizice și aproximativ 5.000 de clienți corporate. Compania are operațiuni în România și Serbia.