Lectură de 2 minute

13 Jun 2024 - Știri și Noutăți

tbi bank bate palma cu StartDecor pentru covoare, mobilă și decorațiuni în rate fără dobândă

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În ultimul an, a existat o cerere tot mai mare din partea oamenilor pentru soluții alternative de plată, atât în magazinele online, cât și în cele offline. Această creștere a fost determinată de dorința oamenilor de a avea acces la produse de calitate, fără a pune presiune suplimentară pe bugetul de cheltuieli, inclusiv în sectorul decorațiunilor pentru casă și al mobilierului. tbi bank, una dintre cele mai importante bănci challenger din Europa de Sud-Est, care oferă soluții de plată flexibile, a încheiat un parteneriat cu unul dintre cei mai dinamici retaileri de decorațiuni pentru casă din România, StartDecor. Clienții pot cumpăra produse de calitate pentru casă prin intermediul soluției Buy Now, Pay Later (BNPL) în 4 rate fără dobândă sau în 6-12 rate cu dobândă.

Sursa foto: tbi bank

Pe măsură ce costurile continuă să crească, inclusiv cele legate de decorarea locuințelor, oamenii au nevoie din ce în ce mai mult de soluții alternative inteligente de finanțare pentru a-și menține un nivel de trai ridicat. Pentru a rămâne aproape de clienții noștri într-un context social și economic complex, am încheiat un parteneriat cu StartDecor, un jucător dinamic în sectorul retailului cu decorațiuni și mobilă. Acest nou acord le permite românilor să plătească mai ușor pentru decorațiuni interioare și alte produse, fără a pune presiune pe bugetul familiei.

Ionuț Sabadac, VP Merchant Solutions, tbi

La finalizarea comenzii pe site-ul comerciantului, cumpărătorii pot selecta opțiunea „Plata în rate prin tbi bank”. Apoi, după completarea cererii de credit, aceasta va fi aprobată rapid de către tbi bank. Soluțiile de finanțare BNPL sunt accesibile cu ușurință, permițând consumatorilor să distribuie costul total al achizițiilor în rate egale. Această opțiune le permite clienților să facă mai multe cumpărături sau să achiziționeze produse de valoare mai mare, în timp ce comercianții beneficiază de un nou instrument care poate răspunde mai eficient nevoilor consumatorilor.

Portofoliul de depozite al tbi bank a ajuns la 1,12 miliarde de euro la sfârșitul lunii decembrie 2023 - demonstrând o creștere solidă de 38% față de anul precedent. Principalul motor al creșterii a fost portofoliul de depozite la termen din retail, unde creșterea a fost și mai mare, de 47% față de decembrie 2022.

Creșterea cheltuielilor generale ale băncii cu 20%, până la 96 de milioane de euro, a fost determinată în principal de creșterea accelerată a portofoliului de credite și de investițiile în noi linii de afaceri (neon) și piețe (Grecia).

La sfârșitul anului 2023, banca avea o poziție puternică și robustă atât din punct de vedere al lichidității, cât și al capitalului - pe bază consolidată, rata de acoperire a lichidității (LCR) fiind de 672% (mult peste media sectorului bancar de 242%), iar rata de adecvare a capitalului (CAR) - 22,5%. Operațiunile tbi bank demonstrează o disciplină din ce în ce mai bună în ceea ce privește gestionarea costurilor (47,2% raportul costuri/venituri în 2023 față de 51,7% în 2022), la care se adaugă o rentabilitate a portofoliului de credite de 21,3%, ceea ce permite ca rentabilitatea capitalului propriu să ajungă la 20,9%.

Citeste si:
O nouă colecție DiKa: ce articole de îmbrăcăminte propune retailerul de fashion
O nouă colecție DiKa: ce articole de îmbrăcăminte propune retailerul de fashion
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  tbi bank bate palma cu StartDecor pentru covoare, mobilă și decorațiuni în rate fără dobândă