Lectură de 2 minute

15 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Târg de produse tradiționale în București: unde se va desfășura și când va avea loc

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în perioada 15-17 martie 2024, Târgul „Poftim din România - Vatra Satului în sectorul 4”, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia.

Sursa foto: Facebook

Vatra satului și obiceiurile sale fac ca valorile zonelor rurale și al neamului românesc să dăinuie. Toate acestea se regăsesc prin truda și munca oamenilor gospodari prezenți la târgul „Poftim din România! Vatra Satului în sectorul 4”. Aici vom întâlni o parte din tradițiile și produsele autentice ale satului românesc oferite de producătorii locali. E datoria noastră, a tuturor, să le arătăm prețuirea și sprijinul nostru cumpărând și consumând produse românești”, a declarat ministrul agriculturii Florin-Ionuț BARBU.

În cadrul târgului vor fi expuse produse atestate tradițional din categoria lactate, carne, băuturi spirtoase, dar și produse care au dobândit mențiunea „produs montan”, în special miere și produse ale stupului. De asemenea, se vor regăsi produse care au obținut protecția la nivel european, precum: brânză „Telemea de Sibiu” – IGP, magiun de prune Topoloveni – IGP, vinuri – DOC, precum și produse apicole ecologice.

Produsele românești se remarcă prin diversitatea și calitatea lor, reflectând tradițiile bogate și resursele naturale ale țării. Producătorii români au o contribuție semnificativă în economia națională și își pun amprenta în industrie, oferind o gamă variată de bunuri, de la alimente locale pline de savoare până la produse artizanale. Apetitul pentru produsele autohtone reprezintă, în același timp, un sprijin pentru economia locală și o modalitate de a promova identitatea culturală.

În cadrul târgului vor fi organizate ateliere de pictură, sculptură și panificație pentru copii, unde aceștia vor avea ocazia de a deprinde secretele meșteșugurilor tradiționale.

Târgul „Poftim din România! Vatra Satului în sectorul 4”, din parcul Tudor Arghezi va fi deschis din 15 până pe 17 martie 2024, între orele 09.00-19:00, iar în ultima zi, 17 martie 2024, programul va fi de la ora 09:00 până la ora 16:00.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Târg de produse tradiționale în București: unde se va desfășura și când va avea loc