Lectură de un minut

26 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Târg cu produse tradiționale românești, în curtea Ministerului Agriculturii, în acest weekend

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, târgul de produse tradiționale românești Mica Unire a producătorilor români. Evenimentul se va desfășura cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române, în curtea MADR, în perioada 26 -28 ianuarie 2024, expozanții oferind consumatorilor o varietate largă de produse tradiționale. 

Sursa foto: MADR/ Facebook

Astfel, cei care vor vizita târgul vor putea achiziționa o gamă diversificată de produse agroalimentare din toate regiunile țării, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, turtă dulce, tăieței de casă, conserve de fructe și legume, vinuri și băuturi spirtoase.

La eveniment vor participa alături de producători, membrii ai Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia și producători reprezentativi din domeniul agroalimentar din alte zone ale țării, cu preponderență producători/procesatori care dețin atestate de produse înregistrate pe scheme de calitate naționale și sisteme de calitate europene.

Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea de a-și procura produse recunoscute pe scheme de calitate europene Indicație Geografică Protejată - IGP: Magiun de prune Topoloveni și Telemea de Sibiu. De asemenea, se vor regăsi produse procesate din fructe de aronia, dar și diferite sortimente de miere și produse ale stupului, care provin din sistemul agriculturii ecologice din România.

Din arealul zonei montane se vor găsi produse precum: dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume, fructe deshidratate, iar din fermele vegetale vor fi aduse fructe, legume proaspete și diverse produse obținute din lavandă.

Evenimentul „Mica Unire a producătorilor români” din curtea MADR va fi deschis din 26 până pe 28 ianuarie 2024, între orele 09.00-19.00, iar în ultima zi, 28 ianuarie 2024, programul va fi de la ora 09.00 până la ora 16.00.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Târg cu produse tradiționale românești, în curtea Ministerului Agriculturii, în acest weekend