Lectură de 3 minute

30 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Tarfin vrea să investească 10 milioane de euro în agribusiness-ul românesc

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Tarfin, agri-fintech-ul regional specializat în furnizarea de soluții avansate pentru sectorul agricol prin intermediul platformei sale digitale, anunță consolidarea poziției pe piața locală. Compania a înrolat peste 200 de distribuitori în platforma online în cel de-al doilea an de activitate pe piața din România, demonstrând dezvoltarea constantă a acesteia în industrie. 

Sursa foto: Tarfin

Cu scopul de a revoluționa finanțarea agriculturii prin intermediul tehnologiei, Tarfin continuă să își îndeplinească și anul acesta obiectivul. Partenerii Tarfin sunt atât fitofarmacii, cât și unii dintre cei mai importanți distribuitori la nivel național, din diferite părți ale țării, precum Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari (CICH), ROCA Agri RDF (Dachim, respectiv Adidana) Romchim Protect, Azochim Mureș, cât și Glonos Multicom.

Astfel, prin extinderea la nivel național, Tarfin își propune să realizeze o serie de schimbări notabile în cadrul sectorului agricol. Datorită implicării investitorilor strategici ai companiei, Tarfin poate sprijini fermierii în sezonul de vânzări de toamnă, punând la dispoziție peste 10 milioane de euro prin investiții obținute atât de la bănci locale, cât și de la parteneri precum Elevator Ventures, Syngenta Group Ventures, Yara, Quona Capital, BIC Angels, Collective Spark și Wamda Capital.

Pe viitor, Tarfin urmărește diversificarea surselor de finanțarea pentru a accelera dezvoltarea afacerii.

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), anul 2022 a adus o creștere economică de 4,8% pentru România în comparație cu anul precedent. Cu toate acestea, sectorul agricol a influențat negativ evoluția PIB-ului, înregistrând o scădere de 0,5%.

Această dinamică a rezultat din diminuarea cu 11,6% a volumului de activitate din agricultură. Chiar dacă ponderea agriculturii în PIB a rămas constantă la 4,5% în 2022 în comparație cu anul precedent, aceste cifre reflectă nevoia semnificativă de sprijin financiar pentru fermieri în fața provocărilor din ultimul an.

Soluții financiare pentru magazinele online

Totodată, printre obiectivele sezonului de vânzări de toamnă se numără și introducerea unui nou tip de finanțare pentru combustibilul necesar în desfășurarea activităților agricole. Această inițiativă nu doar că va asigura o continuitate a activității în contextul fluctuațiilor economice și al prețurilor volatile ale combustibilului, dar favorizează și dezvoltarea sectorului agricol prin promovarea unor practici responsabile față de mediul înconjurător.

Pe lângă susținerea directă a fermierilor, Tarfin se implică și în dezvoltarea soluțiilor de finanțare adaptate la nevoile pieței din ce în ce mai digitale, punând accentul și pe aplicarea unor soluții financiare specifice pentru magazinele online.

Citeste si:
Bogdan Vlad preia funcția de CEO al holdingului ROCA Agri RDF
Bogdan Vlad preia funcția de CEO al holdingului ROCA Agri RDF

În contextul în care comerțul electronic câștigă din ce în ce mai mult teren, ajungând să reprezinte, în 2023, 22% din totalul vânzărilor globale cu amănuntul, această inițiativă vine în întâmpinarea celor care activează în mediul virtual, oferindu-le resursele financiare necesare pentru a-și extinde afacerile, a-și diversifica produsele sau a investi în promovarea și dezvoltarea tehnologică.

Printre partenerii relevanți amintim magazine online precum seminteplante.ro, agronor.ro, sterado.ro, ruralplant.ro, agroinnovation.ro.

Tarfin este o companie fondată în 2017 în Turcia de către Mehmet Memecan. Cu sprijinul Quona Capital, Syngenta Group Ventures, Yara Growth Ventures, Collective Spark Fund, Wamda, și Elevator Ventures - acționarii internaționali ai Raiffeisen Bank, compania agri-fintech și-a extins operațiunile începând din 2022 pe piața din România. Tarfin își propune să faciliteze accesul fermierilor la finanțare rapidă și convenabilă, cu ajutorul tehnologiei și a unei rețele extinse de distribuitori.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tarfin vrea să investească 10 milioane de euro în agribusiness-ul românesc