Lectură de 2 minute

04 Oct 2023 - Știri și Noutăți

SURSE: IKEA ar urma să deschidă un magazin în judeţul Iaşi

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Retailerul suedez Ikea ar urma să deschidă un magazin în judeţul Iaşi, în proximitatea Brico Depot din Păcurari, unde intenţionează să cumpere un teren cu o suprafaţă de peste 50.000 de mp. Demersurile pentru autorizarea construirii unui centru comercial în zonă au început deja.

Sursa foto: IKEA

Update, 12 octombrie

La solicitarea unui punct de vedere de către retail. ro, reprezentanții IKEA au declarat că vor oferi mai multe informații în viitor, atunci când planurile de extindere se vor concretiza.

„Suntem deja prezenți în Iași prin intermediul punctului de ridicare comenzi din Bulevardul Calea Chișinăului, nr. 29, dar vom continua să explorăm și alte modalități prin care putem fi mai aproape de clienții din acest oraș în viitor. De îndată ce vom avea o evoluție concretă a planurilor legate de Iași, vom fi mai mult decât bucuroși să o împărtășim cu publicul larg”, au raspuns aceștia.

Știre inițială

Anul trecut, în luna octombrie, Ermes Holding SRL, actualul proprietar al terenului, a obţinut de la Primăria Iaşi un certificat de urbanism pentru cele patru parcele care fac obiectul antecontractului de vânzare-cumpărare pe care l-a încheiat cu Ikea România SRL pe data de 14 iulie 2023, conform conform Ziarul de Iaşi.

Obiectul promisiunii de vânzare constă în achiziţia, cu finalizare în maximum 3 ani, a unei suprafeţe totale de teren de 52.105 mp, fiind vorba despre patru parcele de teren din jurul magazinului de bricolaj Brico Depot.

Preţul agreat de părţi a fost de 80 euro/mp, ceea ce înseamnă un cost total de aproape 4,2 milioane euro, menționează sursa citată.

Cel mai probabil, această precizare vine în contextul în care vor fi făcute demersuri pentru obţinerea autorizaţiei de construire, iar suprafaţa necesară va rezulta în urma acestui proces, urmând a fi făcute mici modificări şi în contextul în care două dintre terenuri vor fi dezmembrate din suprafeţe mai mari.

Construire centru comercial parter şi un etaj, drumuri de incintă şi parcare, curte de livrare, mijloace publicitare, împrejmuire, organizare de şantier”, este obiectul certificatului cu numărul 2068/2022.

Citeste si:
Kaufland a ajuns la pragul de 178 de magazine la nivel național. Unde va fi inaugurată noua unitate 
Kaufland a ajuns la pragul de 178 de magazine la nivel național. Unde va fi inaugurată noua unitate 

Zona este deja reglementată urbanistic încă de la momentul construirii complexului comercial ERA, astfel că emiterea autorizaţiei de construire pentru amenajarea magazinului Ikea ar putea fi eliberată chiar în acest an.

De asemenea, parcarea Ikea ar urma să fie amenajată în zona din faţa Brico Depot, în timp ce magazinul Ikea va fi amplasat pe parcela aflată la vest de lanţul de retail (spre pasaj).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  SURSE: IKEA ar urma să deschidă un magazin în judeţul Iaşi