Lectură de 2 minute

16 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Supermarketul online sezamo își lansează serviciile în România cu o flotă de mașini electrice

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Supermarketul online sezamo, parte a grupului ceh Rohlik, care își începe activitatea în primăvara aceasta, își lansează serviciile susținuți, în primă fază, de o flotă de mașini de livrare în totalitate electrice.

sezamo a achiziționat vehicule electrice „MAXUS EV” pentru flota sa, care pot călători aproximativ 250 kilometri cu o singură încărcare și sunt alimentate de un motor electric de 90 kW, folosind baterii cu o capacitate de până la 52,5 kWh.

La momentul lansării, sezamo va dispune de 40 de mașini cu care curierii vor putea livra peste 8.000 de produse de tip supermarket, la care se adaugă cele provenite de la artizani și fermieri locali, în toate sectoarele din București și în județul Ilfov, în două ore de la plasarea comenzii.

Pe lângă flota de mașini, curierii vor livra cumpărăturile clienților în pungi reutilizabile, iar surplusul de alimente va fi donat către Banca de Alimente.

Retail jobs

„Electro-mobilitatea este esențială pentru oricine nu dorește să rămână indiferent când vine vorba de protejarea planetei și pentru o viață mai bună. Astfel, misiunea mea în cadrul grupului este de a valorifica inovația durabilă pentru a ne asigura că livrările noastre sunt ecologice. Intenția noastră este de a avea o flotă 100% electrică de mașini până în 2025”, declară Jiří Hanzlík, Group Head of Mobility la Rohlik Group.

30 de curieri la sezamo

La început, va exista un număr de aproximativ 30 de curieri proprii, fiecare având alocată câte o zonă din București sau Ilfov pentru a eficientiza întreg procesul și timpii de livrare. În funcție de tipul comenzilor, fiecare mașină va putea livra, în medie, în jur de 11 comenzi, pe cele mai eficiente rute. Vor exista stații de încărcare dedicate mașinilor 100% electrice chiar la depozitul sezamo din CT Park, situat în nordul Bucureștiului.

sezamo va crea aproximativ 1.000 de locuri de muncă în primul an pe piața din România. Compania va începe cu 200 de angajați, urmând ca după lansare să crească echipa cu aproximativ 800 de persoane.

sezamo este un supermarket online, parte din grupul european Rohlik, unul dintre cele mai importante companii de e-grocery din Europa. Deja activ în: Cehia (Rohlik.cz), Ungaria (Kifli.hu), Austria (Gurkerl.at) și Germania (Knuspr.de), Rohlik se lansează în România, Italia și Spania în 2022, sub brandul sezamo pentru toate cele trei ţări. Cifra de afaceri a grupului a depășit 300 de milioane de euro în 2020.

Citeste si:
Penny a extins parteneriatul cu Glovo în peste 150 de magazine
Penny a extins parteneriatul cu Glovo în peste 150 de magazine

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Supermarketul online sezamo își lansează serviciile în România cu o flotă de mașini electrice