Lectură de un minut

12 Jul 2022 - Știri și Noutăți

Supermarketul lui Bill Gates din Olanda care vindea carne sintetică, incendiat

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Un supermarket care vindea carne sintetică din orașul olandez Alemlo a fost mistuit de flăcări în weekend. Autoritățile suspectează că focul a fost pus intenționat, mai ales că acesta aparținea fundației filantropice deținute de miliardarul și filantropul Microsoft Bill Gates, un ecologist convins care promovează vânzările de carne artificială, și soția lui, Melinda.

În contextul în care în Olanda fermierii protestează din cauza restricțiilor legate de creșterea animalelor, afacerea miliardarului american este văzută de mulți o sfidare la adresa fermierilor locali. Nu mai vorbim de faptul că Billes Gates este considerat responsabil și pentru legile suplimentare privind clima care distrug industria agricolă..

Cauza incendiului la supermarketul Picnic este încă neclară și nu există nicio dovadă că distrugerea acestuia ar fi fost provocată de fermieri, susțin autoritățile.

Există și suspiciunea că incendiul ar fi fost provocat de un scurt circuit la una dintre mașinile electricie folosite pentru tranportul produselor la clienți, magazinul fiind specializat în vânzări online.

Supermarketul Picnic a fost înființat în 2015 și are 60 de angajați. Magazinul livrează cu ajutorul camionetelor electrice produse unor clienți din 125 de localități din Olanda și Germania, potrivit reelnouvelles.com. În 2021, compania a avut o cifră de afaceri de un miliard de euro.

Gates este cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din America, cu peste 270.000 de acri în Statele Unite.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Supermarketul lui Bill Gates din Olanda care vindea carne sintetică, incendiat