Lectură de un minut

07 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Supermarket pet friendly: Clienții pot face cumpărături cu animalele de companie în cărucioare speciale

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Tendința comercială de a fi prietenos cu câinii continuă să câștige teren în retailul alimentar. Cea mai recentă schimbare vine din Finlanda, unde lanțul de supermarketuri Kesko a introdus un model de cărucior pentru transportul câinilor.  

Sursa foto: Unsplash

În orașul Tampere, managerii magazinelor au amenajat un "Koirakärry" (troleibuz pentru câini în limba finlandeză), astfel încât clienții cu câini să poată face cumpărături împreună cu animalele lor de companie, potrivit inforetail.es.

Cărucioarele au un pat pentru câini în partea de jos și un cârlig pentru lese sau hamuri, după cum relatează Euronews. Proprietarii sunt încurajați să își ridice cățeii și să îi pună înăuntru, deși o versiune viitoare a căruciorului ar putea include o mică rampă, pentru ca animalele de companie să poată intra fără ajutor.

„Ideea de a include un cărucior pentru câini este de a le permite clienților să își ia prietenul într-o excursie prin magazin și să nu fie nevoiți să îl lase afară", explică managerii supermarketului, Matilda Tistelgren și Joona Pesonen.

"Cu câinele în cărucior, ne asigurăm că acesta este sub control și că toți clienții pot face o plimbare prin magazin într-un mod calm și fără griji, inclusiv cei cărora nu le plac câinii", adaugă acestea.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Supermarket pet friendly: Clienții pot face cumpărături cu animalele de companie în cărucioare speciale