Lectură de 2 minute

09 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Studiu: Românii sunt dispuși să cheltuie între 1.000 și 1.5000 de lei pe un telefon în perioada următoare

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Aproximativ 31% dintre români sunt dispuși să aloce între 1000 și 1500 de lei pentru cumpărarea unui telefon în perioada următoare, conform unui studiu realizat de OPPO, unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul tehnologiei.

Potrivit aceluiași studiu, un sfert dintre respondenți sunt dispuși să plătească peste 2000 de lei pe un smartphone.

Printre cele mai importante caracteristici la care sunt atenți utilizatorii români în alegerea unui smartphone se află performanța camerei foto-video, 62% dintre respondenți acordându-i o atenție deosebită. Autonomia bateriei și capabilitatea de încărcare rapidă a acesteia precum și memoria și capacitatea de stocare a dispozitivului, vin să completeze topul celor mai importante caracteristici care influențează alegerea produsului favorit pentru utilizatorul român, după cum a mai relevat același studiu OPPO.

De asemenea, potrivit aceluiași studiu, 38% dintre utilizatorii români consideră brandul telefonului cel mai important factor diferențiator în achiziția telefoanelor din aceeași categorie de preț. Imediat după aceasta vine raportul preț-calitate, luat în considerare de 36% dintre românii care au participat la studiu, urmat de primirea unui cadou la achiziție, aspect de care țin cont peste 30% dintre cei intervievați.

La acest studiu realizat de OPPO a participat un total de 781 de respondenți, dintre care 61% bărbați și 39% femei, preponderent din mediu urban - în proporție de 77%, restul de 23% locuind în mediu rural și cu un nivel de educație mediu-superior. Dintre aceștia, peste 62% au admis că au auzit de brandul OPPO.

La nivel local, produsele OPPO sunt disponibile din iunie 2020, iar portofoliul OPPO a fost extins și optimizat, iar în prezent include gamele de smartphone-uri A, Reno și Find dar și gadget-uri smart precum căști wireless, smartwatch-ul OPPO Watch și brățara fitness OPPO Band.

OPPO este unul din liderii mondiali în domeniul dispozitivelor inteligente. Astăzi, OPPO este prezent în peste 40 de țări și regiuni, având 6 institute de cercetare, 5 centre R&D la nivel global și un centru internațional de design la Londra. Compania colaborează cu peste 50 de operatori de telefonie mobilă din toata lumea pentru a accelera dezvoltarea tehnologiilor 5G la nivel internațional.

Citeste si:
La 16 ani de la lansarea telefonului cu clapetă Nokia 2660, Gen Z și Milennials îl relansează pe piață
La 16 ani de la lansarea telefonului cu clapetă Nokia 2660, Gen Z și Milennials îl relansează pe piață
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Studiu: Românii sunt dispuși să cheltuie între 1.000 și 1.5000 de lei pe un telefon în perioada următoare