Lectură de un minut

23 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Studiu: 70%-75% din consumul ocazional de cafea se întamplă acasă. Cafeaua, băutura principală pentru mai mult de jumătate din dimineți

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Mirosul cafelei se află printre primele zece cel mai ușor de recunoscut, iar 70%-75% din consumul ocazional de cafea se întamplă acasă, cafeaua fiind băutura principală pentru mai mult de jumătate din ocaziile de dimineață, potrivit studiilor citate de Asociaţia Română a Cafelei.

Aroma cafelei provine din diferiți compuși volatili produși prin prăjirea cafelei. Uleiul din cafea, care reprezintă aproape 10% din boabele prăjite de cafea, generează mare parte din savoarea sa. Prăjirea declanșează o serie de procese în boabe, generând dezvoltarea compușilor volatili care contribuie la profilul aromatic.

Cercetările au sugerat că culoarea ceștii în care se servește poate avea un impact asupra percepției de gust al ceștii de cafea. De exemplu, într-un studiu a fost arătată o cană albă pentru a spori intensitatea cafelei și a fost descrisă ca mai puțin dulce comparativ cu cea servită într-o cană transparentă sau albastră .

Un alt studiu privind arta preparării latte a sugerat că o formă dreptunghiulară, comparativ cu o formă mai rotundă, influențează așteptările oamenilor cu privire la preferință, gustul amar și calitatea băuturii. Subțierea consistenței cafelei a fost de asemenea asociată unei arome și savori mai slabe a cafelei.

Cafeaua este unul dintre produsele cele mai studiate din lume, fiind subiectul a mii de studii științifice, la fel ca și cafeina.

Înfiinţată în martie 2001, Asociaţia Română a Cafelei (ARC) promovează interesele comerciale şi economice ale industriei cafelei. Membrii ARC sunt: Strauss România, Nestlé România, Jacobs Douwe Egberts și Tchibo România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Studiu: 70%-75% din consumul ocazional de cafea se întamplă acasă. Cafeaua, băutura principală pentru mai mult de jumătate din dimineți