Lectură de un minut

04 Mar 2015 - Știri și Noutăți

Statiile SIGUREC au colectat peste 1000 tone de deseuri

Abonează-te pe  

Carrefour Romania si Green Group au dezvaluit rezultatele sistemului de colectare selectiva a deseurilor SIGUREC: peste 1,000 de tone deseuri.

In perioada 1 august - 31 decembrie 2014, statiile SIGUREC au colectat peste 1,000 de tone deseuri care au fost trimise direct in fabricile de reciclare din Romania, anunta retailerul intr-un comunicat.

Cantitatile de deseuri preluate prin sistemul SIGUREC in ultimele cinci luni ale anului 2014:
• 772.063 unitati de ambalaje PET-uri, doze si sticla
• 310.121 kg deseuri de echipamente electrice si electronice
• 259.063 kg de hartie/carton

Orasul Buzau este campion la reciclarea echipamentelor electrice si electronice, precum si la deseurile de hartie/carton si aluminiu. In ceea ce priveste ambalajele PET si sticla, statia amplasata la Carrefour Baneasa este pe primul loc la colectare.

Valoarea medie a discountului obtinut de o persoana in perioada mentionata a fost de 11 lei pentru deseuri de echipamente electronice si hartie/carton si 2 lei pentru deseuri de ambalaje. Discounturile sunt calculate plecand de la urmatoarele valori de referinta: 5 bani/un PET, 3 bani/doza de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticla, 15 bani/kilogram de hartie sau carton. Pentru DEEE-uri, valoarea pe kilogram variaza in functie de tipul aparatului predat, intre 60 de bani/kilogram si 10 lei/kilogram pentru telefoane mobile.

In 2015, se va continua implementarea sistemului SIGUREC si in celelate orase in care Carrefour este prezent cu hipermarketuri. Primele noi statii din 2015 vor fi deschise incepand cu 11 martie in parcarile magazinelor Carrefour Ploiesti, Carrefour Colentina si Carrefour Berceni.

In acest moment, sistemul SIGUREC este prezent cu cate o statie in Carrefour Braila, Carrefour Brasov, Carrefour Buzau, Carrefour Drobeta, Carrefour Focsani, Carrefour Iasi Era, Carrefour Oradea Era, Carrefour Pitesti, Carrefour Sibiu, Carrefour Suceava, Carrefour Vitantis, Carrefour Baneasa si Carrefour Militari.

Citeste si:
Carrefour România, lider la vânzări la nivel european în cadrul Grupului 
Carrefour România, lider la vânzări la nivel european în cadrul Grupului 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Statiile SIGUREC au colectat peste 1000 tone de deseuri