Lectură de 2 minute

20 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Startup-ul românesc Bobnet lansează încă o rundă de finanțare de 50 de milioane de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Startup-ul românesc Bobnet, sprijinit de NCH Capital, anunță lansarea viitoarei rundei de finanțare serie B în valoare de 50 de milioane de euro, pentru a aborda provocările actuale cu care se confruntă lanțurile mari de retail și pentru a susține cu soluțiile sale evoluția tehnologică a industriei retail către automatizare și procese logistice îmbunătățite.

Sursa foto: Bobnet

Bobnet a obținut deja 15 milioane de euro în investiții anterioare și anunță noua rundă de 50 de milioane de euro pentru a-și extinde soluțiile la nivel global, în contextul dezvoltării rapide a industriei de retail și a nevoilor de optimizare și automatizare cu ajutorul inovațiilor tehnologice hardware și software.

Startup-ul Bobnet dezvoltă din 2018 soluții de automatizare hardware și software, create pentru a depăși problemele legate de implementarea și gestionarea lanțurilor mari de retail, în special pentru industria food, cu ajutorul lockerelor inteligente cu temperatură controlată. Astfel, compania a reușit să creeze un lanț de 120 de automate de check-out pentru produse alimentare și de retail, plasate pe piața din România, validând și optimizând soluțiile sale hardware și software avansate, pentru a crea un sistem de gestionare complet funcțional al acestor lanțuri de retail.

Sistemul de gestionare al lanțurilor de lockere Bobnet este primul software de pe piață capabil să administreze complet automat operațiuni pentru lanțurile de retail cu mii și milioane de unități de vânzare și logistică, capabile să comunice cu o infrastructură bazată pe cloud prin intermediul tehnologiei IoT. Astfel, cu ajutorul tehnologiei noastre Bobnet, crearea unui lanț fizic de retail, care este dispersat în spațiu și totuși funcționează ca un întreg în mod complet automatizat, este acum posibilă prin eliminarea aproape completă a necesității implicării umane în proces.,

Mihail Gîrneț, CEO-ul Bobnet Group

Bobnet este un startup tehnologic innovator românesc, finanțat de NCH Capital, ce își propune să fie printre jucătorii importanți în piața transformărilor digitale și a automatizarilor în retailul global. Focusarea actuală este pe retailul produselor alimentare, în particular, prin dezvoltarea de soluții automate de lanțuri super convenience. Bobnet inovează industria prin tehnologiile avansate, create pentru a automatiza procesul de comercializare și logistică, cu scopul de a oferi clienților finali o experiență nouă de retail și o modalitate nouă de extindere a vânzărilor pentru retaileri.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Startup-ul românesc Bobnet lansează încă o rundă de finanțare de 50 de milioane de euro