Lectură de 3 minute

08 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Startup-ul Flip.ro, încasări de 1,3 milioane de euro din telefoane recondiționate și extindere internațională

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

La 10 luni de la lansare, startup-ul Flip.ro, fondat de către Alin Luca și George Moroianu, a ajuns la încasări de 1,3 milioane de euro din vânzările de telefoane recondiționate, depășind estimările inițiale pentru 2020.

Evoluția pozitivă a cifrei de afaceri se datorează unei tendințe observate pe piața locală - oamenii sunt din ce în ce mai dispuși să își cumpere un telefon second-hand recondiționat (refurbished), în detrimentul unuia nou.

Fii alături de noi la retailArena 2020 - RetailAboveCorona: Retailing in times of crisis pe 27 și 28 octombrie pentru a afla ultimele trenduri din industria de retail și eCommerce. Te poți înscrie gratuit AICI.

Printre motivele care au generat vânzări pentru magazinul online Flip.ro, se numără:

  • prețul mai accesibil, telefoanele recondiționate fiind mai ieftine cu 40-50% decât cele noi, însă performanța acestora este comparabilă cu cea a telefoanelor noi;
  • calitatea produselor (Flip oferă o garanție 12 luni pentru toate telefoanele vândute);
  • siguranța achiziției (Flip pune la dispoziție un proces transparent și ușor de achiziție, precum și dreptul de retur al produselor);
  • alegerea unui telefon recondiționat este benefică pentru mediul înconjurător.

De la lansarea magazinului din decembrie 2019 și până în prezent, peste 6.000 de telefoane au fost tranzacționate prin intermediul platformei. Românii o privesc ca pe o alternativă ideală la cele clasice de anunțuri, pentru că își pot vinde telefonul într-un mod sigur, din confortul propriei locuințe, primind o sumă comparabilă cu cea oferită de site-urile de anunțuri tradiționale.

Flip.ro, garanție mărită pentru produsele achiziționate

Flip.ro extinde garanția de la 100 de zile la 12 luni pentru toate telefoanele de pe platformă. Această strategie face parte din misiunea companiei de a oferi clienților o experiență cât mai asemănătoare cu achiziționarea unui telefon nou. Totodată, extinderea garanției la 12 luni contribuie la o siguranță sporită a procesului de vânzare prin Flip.

Odată cu extinderea garanției, Flip introduce și “vânzarea instant” - un nou mod de vânzare online a telefoanelor mobile.

Până acum, vânzarea prin Flip se desfășura astfel: prin răspunderea la câteva întrebări, utilizatorul își evalua telefonul pe care dorea să îl vândă, apoi îl expedia mai apoi gratuit prin curier, urmând ca întreg procesul de vânzare să fie realizat de platformă iar utilizatorul să fie plătit în contul bancar la finalizarea vânzării.

Citeste si:
evoMAG introduce în portofoliu categoria Birotică și estimează vânzări cu 10% mai mari 
evoMAG introduce în portofoliu categoria Birotică și estimează vânzări cu 10% mai mari 

Durata medie până când utilizatorii sunt plătiți este de aproximativ 9 zile, iar de astăzi, cei care își doresc o vânzare mai rapidă pot accesa opțiunea de “vânzare instantă”, prin care sunt plătiți în 1-2 zile de la livrarea și verificarea telefonului, pentru un comision reținut mai mare.

Flip.ro este primul marketplace de telefoane second-hand verificate și recondiționate din România, lansat în urmă cu 10 luni, în urma unei investiții de 120.000 de euro. În luna iunie a acestui an, Flip.ro a primit o nouă finanțare, în valoare de 250.000 de euro, prin care compania și-a propus să devină lider pe piața de electronice second-hand și recondiționate din România.

Una dintre direcțiile de dezvoltare ale companiei pentru anul 2021 este extinderea vânzărilor pe plan internațional.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Startup-ul Flip.ro, încasări de 1,3 milioane de euro din telefoane recondiționate și extindere internațională