Lectură de 3 minute

20 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Startup-ul de soluții de live streaming pentru eCommerce, StageMe.Live, deschide prima rundă de finanțare și țintește atragerea a 160.000 de euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Startup-ul româno-german StageMe.Live, dezvoltatorul soluției de video live streaming pentru eCommerce, începe prima rundă de finanțare. Compania țintește atragerea unei investiții de 160.000 de euro, echivalentul a 10% din companie, StageMe.Live fiind evaluată pre-money la 1,6 milioane de euro.

Soluția StageMe.Live, de tip SaaS, se adresează magazinelor online care vor să își crească vânzările, engagement-ul din partea clienților față de brandul sau produsele comercializate, dar și să își fidelizeze actualii clienți, cu ajutorul unui nou canal de marketing: video live streaming, ce oferă sesiuni de shopping interactive, personalizate, care sporesc experiența de utilizare a consumatorilor finali și le dă acestora posibilitatea să găsească răspunsuri la întrebările care, altfel, i-ar împiedica să finalizeze achizițiile online.

Soluția reduce astfel diferența dintre experiența online, rapidă și eficientă, și cea senzorială, specifică magazinelor fizice. Acest lucru se traduce în conversii mai mari, cu până la 80% per eveniment, iar eCommerce-ul capătă o față umană.

Combinația între teleshopping și unboxing

„Imaginați-vă un mix între canalele de teleshopping din trecut și video-urile de unboxing din prezent. Noi facem un mix între cele două și livrăm soluția whitelabel / branduită, sub numele fiecărui portal de comerț electronic. În plus, proprietarii datelor și brandingului sunt chiar magazinele online, în contrast cu platformele de social media, iar totul se întâmplă pe site-urile comercianților, integrarea cu soluția noastră făcându-se în doar câteva minute”, spune Christian Wilhelm Roth, CEO StageMe.Live.

Soluția StageMe.Live funcționează nativ în browserele telefoanelor mobile și desktop-urilor, nefiind necesară instalarea de alte plugin-uri sau aplicații. Pentru a putea face live stream e nevoie doar de o cameră video, de un microfon și de o conexiune la internet.

Runda de finanțare vizează investitorii interesați de tehnologie și, în mod specific, de startup-uri tech din domenii cu potențial de creștere în viitorul imediat.

Segmentul de live streaming eCommerce, în creștere

Iar segmentul de live streaming eCommerce se dezvoltă rapid la nivel global. Spre exemplu, doar anul trecut, în China, 5% din totalul vânzărilor eCommerce s-au desfășurat în sesiuni de live streaming, valoarea vânzărilor ajungând la echivalentul a 61 de miliarde de dolari. Mișcări similare au loc și in Europa și în SUA, iar Amazon.com/live demonstrează că și Vestul adoptă deja această tehnologie.

Cât despre România, piața de eCommerce este într-o creștere rapidă, primele proiecte de live streaming urmând să apară în viitorul apropiat.

Citeste si:
Innobyte a înregistrat afaceri de peste 12 milioane de lei în 2023 și caută noi colegi
Innobyte a înregistrat afaceri de peste 12 milioane de lei în 2023 și caută noi colegi

„Pandemia ne-a făcut pe toți să ne mutăm în online și să ne arate ce confortabil e acolo. În viitor, trendul se va păstra și vom vedea un mix între lumea reală și cea digitală, iar live streaming-ul va fi infrastructura de bază care va suporta tot traficul de comunicare”, spune Sandu Băbășan, strategic advisor la StageMe.Live.

Costuri pentru StageMe.Live

Stageme.live folosește un model freemium, cu următoarele planuri tarifare:

  • Free forever: 0 euro / lună – un eveniment live lunar, limitat la 30 de minute fiecare, cu până la 50 de privitori, o calitate video a stream-ului live de până la 720p;

  • Premium: 99 euro / lună – 3 evenimente live lunar, limitate la 45 de minute fiecare, cu până la 100 de privitori, o calitate video a stream-ului live de până la 720p;

  • Advanced: 499 euro / lună – 5 evenimente live lunar, limitate la 60 de minute fiecare, cu până la 100 de privitori, o calitate video a stream-ului live de până la 1080p;

  • Personalizat – de la 899 euro / lună.

Pentru început, soluția va fi destinată magazinelor online din România și din regiunea DACH (Germania, Austria și Elveția vorbitoare de limbă germană), urmând ca, ulterior, StageMe.Live să își extindă prezența și în alte țări din Europa.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Startup-ul de soluții de live streaming pentru eCommerce, StageMe.Live, deschide prima rundă de finanțare și țintește atragerea a 160.000 de euro