Lectură de 2 minute

04 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Starbucks cere angajaților săi să se vaccineze împotriva Covid sau să se testeze săptămânal pentru a putea lucra

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Starbucks va cere angajaților din Statele Unite să fie complet vaccinați împotriva COVID-19 sau să se testeze săptămânal, pentru a se conforma noilor mandate federale, a spus compania într-o actualizare trimisă luni angajaților, potrivit Reuters.

Administrația Federală pentru Securitate și Sănătate în Muncă a stabilit o nouă dată, 9 feburarie, pentru ca marii angajatori să solicite angajaților fie vaccinare completă, fie testare săptămânală, deoarece varianta Omicron a coronavirusului se răspândește rapid în Statele Unite.

Explozia de noi cazuri de coronavirus, varianta Omicron, i-a afectat pe lucrătorii din toată țara. Astfel, în timp ce unii copii încep școala mai târziu, ca urmare a amânărilor, unele restaurante au fost închise, iar companiile aeriene au avut de suferit.

O sursă a companiei a declarat pentru Reuters că Starbucks nu vede în prezent închideri mari ale cafenelelor sale ca urmare a Omicron, spre deosebire de prima jumătate a anului 2020, când pandemia a forțat lanțul de cafenele să închidă temporar cel puțin jumătate din magazinele din SUA și să le convertească pe restul în sistem drive-thru.

Aproximativ 220.000 de angajați ai Starbucks din SUA trebuie să spună dacă s-au vaccinat sau nu până pe 10 ianuarie, potrivit unei scrisori din partea directorului de operațiuni John Culver trimisă angajaților pe 27 decembrie și repetată într-o actualizare săptămânală. Dacă lucrătorii aleg să nu se vaccineze, aceștia pot fi testați săptămânal și sunt responsabili pentru obținerea propriilor teste aprobate de OSHA (Administrația pentru Sănătate și Siguranță Ocupațională) și transmiterea rezultatelor.

Pe de altă parte, lanțul de cafenele se confruntă și cu alte probleme. Starbucks a experimentat întreruperi ale anumitor produse anul trecut, la fel ca multe alte lanțuri de restaurante, pe fondul crizei lanțului de aprovizionare declanșat de pandemie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Starbucks cere angajaților săi să se vaccineze împotriva Covid sau să se testeze săptămânal pentru a putea lucra