Lectură de 2 minute

15 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Star Stone, vânzări de peste 7,1 milioane de euro. Care au fost cele mai vândute materiale de construcții în 2022 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Interesul românilor pentru materiale de construcții premium a crescut odată cu creșterea costurilor de construcție și amenajare în segmentul rezidențial.  Accesoriile de gard, dalele de pavaj și bolțarii sunt categoriile cu cele mai mari vânzări în 2022, cu ponderi în încasări de peste 20% fiecare. 

 

 

Sursa foto: Arcwind / Unsplash

Star Stone, producător de pavaje destinate sectorului rezidențial, a încheiat anul 2022 cu vânzări de peste 7,1 milioane de euro, în creștere cu peste 30% față de 2021. Compania estimează că va menține ritmul de creștere în 2023, când se așteaptă la o cifră de afaceri mai mare cu 30%.

Aceste rezultate au stat la baza deciziei Star Stone de a suplimenta investițiile în dezvoltare, desfășurate în ultimii doi ani, cu încă 750.000 de euro, în 2023.

Star Stone are ca principale piețe de desfacere România și Ungaria, unde își comercializează produsele în rețele de magazine specializate și de tip DIY.

Anul trecut, Star Stone a anunțat trei mari proiecte de investiții:

  • o linie de producție pe segmentul de piatră decorativă (investiție în derulare, estimată la 2,5 milioane de euro),
  • o facilitate care a dublat capacitatea de producție a dalelor de pavaj (investiție finalizată cu un aport de 1,3 milioane de euro)
  • și lansarea în piață a unei categorii de confecții metalice pentru panouri de gard, porți de acces pietonal și auto, precum și altor proiecte din acest sector.

Bugetul alocat pentru investiții majore în 2022 - 2023 depășește 3 milioane de euro. Odată cu aceste investiții, Star Stone estimează vânzări în creștere pe categoriile de bolțari (categoria va ajunge la o pondere de 24% din total, față de 20%, în 2022) și de piatră decorativă (ponderea va urca la 14%, de la 12%).

Star Stone este prezentă pe piața din România încă din 2007, compania a intrat în 2019 și pe piața din Ungaria, unde comercializează, printr-o rețea amplă de distribuție, dale de pavaj, bolțari, piatră decorativă, accesorii de gard, borduri de piscină etc. La nivel național, compania dispune de o rețea de peste 300 de distribuitori și rețelele DIY Dedeman și Hornbach. Star Stonee a fost inclusă în 2021, pentru a doua oară, în topul Financial Times (FT) 1.000 cele mai performante companii europene.

Citeste si:
STAR STONE investește 2,5 milioane de euro într-o nouă linie de producție de piatră decorativă 
STAR STONE investește 2,5 milioane de euro într-o nouă linie de producție de piatră decorativă 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Star Stone, vânzări de peste 7,1 milioane de euro. Care au fost cele mai vândute materiale de construcții în 2022