Lectură de 2 minute

20 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul român de pavaje Star Stone vrea să se extindă în Austria, Slovacia și Cehia

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul român de pavaje Star Stone investește 3 milioane de euro și estimează o creștere de 40% a businessului în 2021, susținută de extinderea companiei în Europa și de o piață locală de construcții în creștere.

În 2020, Star Stone a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 4,4 milioane de euro, în creștere cu peste 10% față de anul anterior, potrivit unui comunicat de presă.

Planul de investiții Star Stone pentru 2021 ia în calcul un buget de 3 milioane de euro și vizează extinderea pe plan local, dar și în Europa.

„Până la jumătatea anului, vom finaliza instalarea unei noi linii de producție, crescând astfel capacitatea totală de producție, lucru care ne va da posibilitatea să lansăm noi tipuri de produse destinate segmentului rezidențial. Totodată, mare parte dintre produsele noastre consacrate vor beneficia de îmbunătățirea aspectului și, printr-o metodă inovatoare, vor beneficia de un sistem de montaj care va ușura munca montatorilor și va reduce posibilitatea montajului incorect”, spune Cristian Pop, director general Star Stone.

Compania va continua dezvoltarea și extinderea rețelei de distribuție din România care, în momentul de față, număra aproximativ 300 de distribuitori și rețelele DIY Dedeman și Hornbach.

Prezentă pe piața din România încă din 2008, Star Stone a intrat în 2019 și pe piața din Ungaria, iar în 2020 și în Belgia. În ceea ce privește piața externă, compania urmărește pentru anul în curs consolidarea și dezvoltarea rețelei de distribuție din Ungaria și să intre în 3 noi țări, punând bazele rețelei de distribuție în Austria, Slovacia și Cehia.

Star Stone este un producător român de pavaje destinate sectorului rezidențial. Prezentă pe piața din România încă din 2008, compania a intrat în 2019 și pe piața din Ungaria, iar în 2020 și în Belgia, unde comercializează, printr-o rețea de distribuție, dale de pavaj, bolțari, piatră decorativă, accesorii de gard sau borduri de piscină.

Citeste si:
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul român de pavaje Star Stone vrea să se extindă în Austria, Slovacia și Cehia