Lectură de 3 minute

28 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Star Stone finalizează o investiție de 1,3 milioane de euro într-o nouă linie de producție și dublează capacitatea de pavaje

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Producătorul român de pavaje premium destinate sectorului rezidențial Star Stone finalizează o investiție de 1,3 milioane de euro într-o nouă linie de producție deservită de o stație de betoane de ultimă generație, cu sistem de dozare a culorilor inclus. Investiția, demarată acum 24 de luni, dublează capacitatea de producție a dalelor de pavaj, la peste 1.200 de metri pătrați pe zi, compania reușind astfel să răspundă cererii în creștere a pieței pentru produse premium.

„Venind în întâmpinarea nevoilor tot mai exigente ale clienților, noua line de producție va aduce o serie de inovații tehnice și automatizări de ultimă generație. Vom crește calitatea produselor și vom onora astfel promisiunea făcută clienților de a furniza cele mai performante produse de pe piața premium”, spune Cristian Pop, director general Star Stone.

Noua linie de producție va genera 25 de noi locuri de muncă, Star Stonedepășind, astfel, 200 de angajați la finalul anului, în creștere cu 40% față de anul trecut. Noile locuri de muncă vor beneficia de scăderea efortului fizic, multe dintre procesele de producție fiind acum automatizate, resursele angajaților fiind canalizate către calitate și productivitate.

Star Stone estimează pentru anul acesta o creștere de aproape 30% a vânzărilor de pavaje premium, în contextul în care aproximativ trei sferturi dintre români au în plan să realizeze lucrări de renovare ale propriilor locuințe în următorul an.

Retail jobs

Referitor la tendințele pieței de pavaje, tot mai mulți români se raliază la tendințele europene, în ceea ce privește preferințele de culoare. Astfel, un număr tot mai mare de clienți optează pentru culori în tonuri de gri deschis (argintiu), iar în ceea ce privește dimensiunile, sunt preferate formatele mai generoase, ceea ce face ca produsele Star Stone să fie tot mai cerute și mai apreciate de către cei care își doresc amenajări premium.

„Star Stone optimizează și actualizează permanent oferta de produse și o adaptează în acord cu trendurile curente de design, venind în întâmpinarea nevoilor clienților prin culori, texturi și formate care satisfac cele mai exigente nevoi ale acestora - precum produse cu texturi rafinate, ușor de întreținut și cu un aspect somptuos”, mai spune Cristian Pop.

Star Stone investește în extinderea spațiilor de depozitare

În continuare, în a doua jumătate a anului, Star Stone va opera noi investiții în extinderea spațiilor de depozitare, în îmbunătățirea proceselor de logistică și în adăugarea în portofoliu a noi game de produse, pe segmentul de prelucrare a metalelor, complementare produselor de bază. Pe plan extern, Star Stone vizează continuarea consolidării operațiunilor din Ungaria și mărirea echipei, în vederea extinderii activității în Austria, Slovacia și Cehia.

Compania, estimează, pentru 2022, o creștere de peste 20% a vânzărilor, la aproape 7 milioane de euro. Star Stone este compania cu cea mai rapidă creștere din industria de construcții din România, în perioada 2017 – 2020, și a fost inclusă de Financial Times și anul acesta, în Top 1.000 cele mai performante companii europene.

Citeste si:
Românii nu renunță la borduri, în ciuda inflației: creștere de 5% în domeniu, față de anul trecut
Românii nu renunță la borduri, în ciuda inflației: creștere de 5% în domeniu, față de anul trecut

Star Stone este unul dintre cei mai mari producători români de pavaje premium destinate sectorului rezidențial. Prezentă pe piața din România încă din 2008, compania Star Stone a intrat în 2019 și pe piața din Ungaria, iar în 2020 și în Belgia, unde comercializează, printr-o rețea amplă de distribuție, dale de pavaj, bolțari, piatră decorativă, accesorii de gard, borduri de piscină etc.

La nivel național, compania dispune de o rețea de peste 300 de distribuitori și rețelele DIY Dedeman și Hornbach.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Star Stone finalizează o investiție de 1,3 milioane de euro într-o nouă linie de producție și dublează capacitatea de pavaje