Lectură de un minut

03 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Stafide cu pesticide și semințe de susan cu salmonella, retrase din magazinele Lidl, Selgros și Carrefour

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Lidl, Selgros și Carrefour retrag de la comercializare și recheamă de la clienți două tipuri de stafide, care au depășit nivelul de pesticide admis și un sortiment de semințe de susan, infestate cu salmonella, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Carrefour retrage de la comercializare și recheamă de la clienți stafide jumbo, marcă proprie, de 500 de grame, pentru că au depășit valoarea admisă de reziduuri de pesticide. Se recomandă persoanelor care dețin produsele din anumite loturi să nu le consume, să le distrugă sau să le aducă în magazinele de unde le-au cumpărat, iar contravaloarea le va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Selgros retrage de la vânzare stafide aurii jumbo, marca Orlando’s, pentru că au depășit valoarea admisă de reziduuri de pesticide. Persoanele care dețin produsele ar trebui să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazine, unde vor primii banii.

Lidl recheamă semințe de susan marca Belbake, cu termen de valabilitate 18 martie 2023, lot 304-2216111, pentru că sunt infestate cu salmonella, bacterie care poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale. Produsul nu trebuie consumat, iar clienții care l-au cumpărat îl pot aduce înapoi, pentru a primii contravaloarea acestuia.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Stafide cu pesticide și semințe de susan cu salmonella, retrase din magazinele Lidl, Selgros și Carrefour