Lectură de 4 minute

02 Jul 2024 - Știri și Noutăți

Spaniolii investesc 10 milioane de euro în România: Miroslava va avea cea mai modernă fabrică de detergenți din Europa de est 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  
Misavan inaugurează o nouă fabrică la Miroslava, laşi, în parteneriat cu Quimxel Spania.
Investiția se va ridica la 10 milioane de euro şi urmează să creeze până la 100 noi locuri de
muncă. 


 

Sursa foto: retail.ro

Misavan, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața produselor profesionale de curăţenie din România, s-a extins, în parteneriat cu firma spaniolă Quimicas Quimxel SL, şi a inaugurat o nouă fabrică, în urma unei investiții susţinută în mod egal de ambele companii.

Fabrica va produce detergenţi profesionali şi produse cosmetice de cea mai înaltă calitate, adaptate reglementărilor actuale cu privire la biodegrabilitate, sustenabilitate şi angajament pentru o economie circulară.

Unitatea de producție are o capacitate anuală de 7.200 de tone/an pe ramura detergenţi lichizi de uz casnic şi industrial, respectiv 700 de tone/an pe ramura produse cosmetice.

Proiectul a fost demarat în 2022 şi finalizat luna trecută, fiind una din cele mai moderne fabrici din acest domeniu din Europa. Fabrica de la laşi va fi un hub de producție pentru soluții concentrate destinate pietei interne şi Europei de Est, soluții profesionale de curățenie, produse de retail şi cosmetice, însă pe termen mediu şi lung va putea integra şi alte categorii de produse.

Colaborarea dintre Misavan şi Químicas Quimxel se bazează pe un parteneriat de peste 15 ani, iar cu noua unitate de producție se va pune accent pe dezvoltarea brandurilor Misavan, dar şi pe extinderea la nivel internațional a produselor Quimxel şi producerea acestora într-o zonă cu un mare potenţial de dezvoltare.

„Faptul că producătorul Quimicas Quimxel SL investeşte în România, duce la un alt nivel buna noastră colaborare din toţi aceşti ani. Este un pas înainte important pentru noi, fără a mai vorbi despre impactul social important şi pe piața locală a muncii. În cei 24 de ani de activitate ne-am extins permanent pe piața produselor şi soluțiilor de curăţenie şi igienă, atât în zona de retail, dar mai ales pe segmentul profesional. Pentru a creşte şi a livra produse performante clienților noştri am investit intensiv în calitatea produselor, diversificarea portofoliului de produse și flota de distribuție, în timp ce am acordat o atenție sporită sustenabilității și mediului înconjurător", a precizat Ciprian Otea, CEOMisavan.

Fabrica Quimxel România, situată în parcul industrial Miroslava, se întinde pe un teren de 12.000 de metri pătrați, având o suprafaţă totală de peste 7.000 de metri pătraţi. Fabrica cuprinde atât spațiu de producție cât şi zona de birouri şi depozit de materii prime, inclusiv o platforma pentrustaţie subterană de neutralizare a apelor reziduale. Unitatea dispune şi de mixere şi reactoare deultimă generaţie şi linii de ambalare complet automatizate. Produsele finale se transferă în zona dedepozitare urmând a fi distribuite pe întreg teritoriul României şi nu numai.

Citeste si:
Carrefour se pregătește să achiziționeze un nou lanț de magazine 
Carrefour se pregătește să achiziționeze un nou lanț de magazine 

Potrivit Alimarket.com, Químicas Quimxel a început comercializarea produselor sale de referință în România în 2009. De atunci, vânzările sale au crescut semnificativ nu numai în această țară, ci și în alte destinații din Europa de Est. Pentru a-și direcționa expansiunea, compania a decis să creeze un nou centru de producție în România.

Quimxel a fost înființată în 1988 și, după mai mult de 30 de ani în sectorul fabricării produselor de igienă și curățenie profesională, și-a consolidat poziția ca unul dintre cei mai importanți producători din Spania și exportă în peste 35 de țări. O sarcină pentru care beneficiază de sprijinul centrelor logistice din: Portugalia, Italia, Grecia, România, Cuba și Mexic. Diviziile sale de produse de igienă și curățare includ: produse alimentare, automobile, construcții, ECOLABEL, ospitalitate, industrie, spălătorie și sănătate.

Compania MISAVAN, specializată în producerea și distribuirea de produse și soluții de curățenie, a fost înființată la Iași, în urmă cu 23 de ani. Inițial, obiectul principal de activitate a fost distribuția produselor de menaj pentru consumatorii retail din zonă, compania extinzându-și ulterior activitatea pe piața produselor și a soluțiilor de curățenie preponderent către domeniul profesional. În prezent, portofoliul companiei cuprinde peste 1.500 de produse, care sunt disponibile și în magazinul online www.misavan.ro. Produsele MISAVAN sunt comercializate atât în ambalaje de dimensiuni mari, destinate utilizatorilor industriali, cât și în formate mai mici, ușor de utilizat de către consumatorii casnici.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Spaniolii investesc 10 milioane de euro în România: Miroslava va avea cea mai modernă fabrică de detergenți din Europa de est