Lectură de 3 minute

25 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Sondaj Star Stone: Românii care vor să facă amenajări exterioare alocă între 1.500 și 3.000 de euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Aproape 60% dintre românii care locuiesc la casă au în plan lucrări de îmbunătățire și renovare a proprietății în următorii doi ani, potrivit unui sondaj online comandat de Star Stone, un producător român de pavaje destinate sectorului rezidențial.

Dacă pentru amenajările interioare, cei mai mulți români iau în calcul lucrări de igienizare a pereților (vopsire, zugrăvire), pentru lucrările de renovări exterioare, intențiile românilor variază de la lucrări la acoperiș, izolații, amenajări peisagistice, montări de pavaje și chiar construcții sau renovări de piscine.

15% dintre români alocă peste 5.000 euro pentru renovare

Peste 40% dintre respondenții care au în plan să facă amenajări exterioare vor aloca până la 1.500 de euro pentru un astfel de proiect, un sfert dintre aceștia luând în calcul un buget de până la 3.000 de euro, 17% de până la 5.000 de euro, iar 15% ar aloca peste 5.000 de euro.

Potrivit sondajului, peste jumătate dintre cei care vor să facă renovări exterioare în următorii doi ani se vor axa pe lucrări de tâmplărie, de renovare a acoperișului și de termoizolații, iar 48% dintre aceștia iau în calcul montarea de pavaje.

Retail jobs

„Am observat o creștere semnificativă a cererii pentru pavaje premium în ultimul an, concomitent cu dorința oamenilor de a-și îmbunătăți locuințele, cu accent atât pe utilitate, cât și pe confort și design. Astfel, în ultimul an, vânzările de pavaje au crescut cu 21% și ne așteptăm pentru anul acesta la un avans de 25%”, spune Cristian Pop, director general Star Stone, menționând că și piața de pavaje din România s-a majorat cu peste 12% în acest an, pe fondul numărului mai mare de șantiere deschise, atât în sectorul public, cât și în cel privat.

Puțini români renovează sau fac piscină

Un alt produs tot mai accesat de români este piscina. Potrivit sondajului, 10% dintre respondenți au în plan construcția sau renovarea piscinei în următorii doi ani. Dintre aceștia, peste jumătate (55%) doresc să amenajeze piscină cu skimmer, cel mai dorit tip de piscină fiind cea din beton (30%).

Referitor la locul de achiziție a materialelor de construcții, aproape trei sferturi dintre români aleg magazinele de tip DIY (precum Dedeman, Hornbach etc.), iar calitatea materialelor este principalul aspect luat în calcul, 82% dintre respondenți menționând acest lucru. Apoi, în ordine, felul în care arată materialele de construcții (44%) și ușurința în montarea acestora (37%) sunt alte două aspecte în funcție de care românii își aleg produsele.

De asemenea, deși peste jumătate dintre respondenți nu au vreo preferință legată de proveniența materialelor de construcții folosite, 41% preferă ca acestea să fie produse în România.

Citeste si:
Funcția de lucrător comercial, printre cele mai căutate în platforma Undelucrăm.ro
Funcția de lucrător comercial, printre cele mai căutate în platforma Undelucrăm.ro

Sondajul a fost realizat în a doua jumătate a lunii iulie, în mediul online, pe un eșantion de 1.548 de respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2%.

Star Stone este un producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidențial. Prezentă pe piața din România încă din 2008, compania a intrat în 2019 și pe piața din Ungaria, iar în 2020 și în Belgia, unde comercializează, printr-o rețea de distribuție, dale de pavaj, bolțari, piatră decorativă, accesorii de gard, borduri de piscină etc. La nivel național, compania dispune de o rețea de peste 300 de distribuitori și rețelele DIY Dedeman și Hornbach.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sondaj Star Stone: Românii care vor să facă amenajări exterioare alocă între 1.500 și 3.000 de euro